ויאצ'סלב (סלבה) גרגאי ז"ל
ויאצ'סלב (סלבה) גרגאי ז"לצילום: דובר צה"ל

הלווייתו של ויאצ'סלב (סלבה) גרגאי ז"ל, החייל שנהרג שלשום בתאונת אימונים ברמת הגולן, תתקיים מחר (חמישי) בשעה 14:30 בבית העלמין הצבאי בראשון לציון.

חבריו הקרובים של גרגאי סיפרו לתכנית הבוקר בערוץ 10 על חברם שנהרג, אותו הם הכירו בשם סלבה. "הוא עלה לארץ בגיל 11-12, לא ידע עברית, רק הוא ואמא שלו. הרקע של אביו הביולוגי לא ידוע, הוא איש צבא באוקראינה", סיפר אדלסון. "החיבור היה מיידי, הוא היה בן אדם שהתמגנטנו אליו כולנו".

"אני זוכר את היום הראשון שהוא הגיע, הוא ישר התחיל להסתדר עם כולם, תמיד היה בן אדם אופטימי שבא לעזור. הוא היה בן אדם טוב, חבל שהפסדנו אותו", סיפר אדלסון.

על נסיבות המוות אמר החבר כי "קרתה פאשלה רצינית שלא הייתה אמורה לקרות, הבנו שזה מחדל בקנה מידה אדיר, משהו שלא היה אמור לקרות. אי אפשר היה להציל אותו מהמכה הרצינית שקיבל".

"אין למשפחה שלו כמעט קרובי משפחה בארץ חוץ מהחברים הקרובים של סלבה", אמר אחמטוב. "אנחנו מזמינים את כולם לחלוק כבוד אחרון לגיבור שלנו, הוא גיבור לאומי שמגיעה לו לפחות הפרידה האחרונה הזו. אנחנו מתחננים, מגיע לו ולאמא שלו להיפרד כמו גיבור אמיתי", ביקש אדלסון.