
שר החינוך נפתלי בנט, יו"ר מפלגת הבית היהודי, בירך בצאת השבת על כניסתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לבית הלבן.
"נכנסנו לעידן מדיני חדש", צייץ בנט בטוויטר. ''לראשונה מזה חמישים שנה, בידי ראש הממשלה ההחלטה: או ריבונות או פלסטין. המשך קו בר-אילן/פלסטין - בכייה לדורות. נפעל לריבונות'', הבהיר.
השר בנט גם הגיב לפוסט שפרסם ראש הממשלה נתניהו שבו סיפר כי יעלה את הנושא האיראני בפגישה הראשונה שיקיים עם טראמפ. "איראן הוא נושא חשוב; אך מניעת עוד איראן בלב יו״ש חשובה לא פחות", הגיב בנט. ''אסור באמתלה של 'איום איראן' להחמיץ הזדמנות היסטורית למנוע פלסטין על כביש 6''.
בנאום ההשבעה שלו הבטיח הנשיא טראמפ כי יחסל את הטרור האסלאמי. "כל החלטה ביחס למסחר, מסים, הגירה וענייני חוץ, יתקבל באופן שיטיב עם משפחות אמריקניות", אמר, "אנו נחזק בריתות ישנות וניצור חדשות, אנו נחנך את העולם נגד טרור אסלאמי ונחסל אותו לגמרי".
"אנו, אזרחי ארה"ב, נפעל במאמץ לאומי להשיב את גדולה של ארה"ב לכל העם", אמר נשיא ארה"ב הטרי, "יחד נקבע את מסלולה של אמריקה ושל העולם להרבה שנים. נעמוד בפני אתגרים ובפני קשיים אך נשיג את המטרה".
"לטקס של היום יש משמעות חשובה", המשיך טראמפ, "היום אנחנו לא רק מעבירים את השלטון של ממשל אחד לאחר, אלא אנחנו מעבירים את השלטון מוושינגטון, ומחזירים אותו לעם. במשך יותר מדי זמן בירת האומה שלנו נהנתה מההטבות השלטון, בעוד העם נשא בעלויות וושינגטון שגשגה אבל העם לא היה חלק".
הנשיא טראמפ הדגיש: "כל זה משתנה מרגע זה, הרגע הזה שלכם, שייך לכם. האמריקנים רוצים בתי ספר מעולים, שכונות בטוחות ומשרות בטוחות. אלו דרישות צודקות של ציבור צודק. יותר מדי שנים קיימת מציאות אחרת של ילדים שלכודים בעוני, ומפעלים חלודים כמו מצבות".
