
בסוף השבוע האחרון התקבל בתנועת "רגבים" דיווח על השתלטות על אדמות מדינה באמצעות חריש בתוך שמורת טבע אום זוקא שבבקעת הירדן, ובתוך שטח אש 906.
"בעבר התרכזה הפעילות של אותם פעילי שמאל קיצוני ואנרכיסטים בעיקר באיזור דרום הר חברון, אולם בחודשים האחרונים הם מגיעים בכל סוף שבוע לאיזור הבקעה כדי לעשות פרובוקציות", אומר עובד ארד, מנהל מחלקת השטח בתנועת רגבים.
"ההשתלטות הפלשתינית על אדמות מדינה באמצעות חריש היא דפוס מוכר ושיטתי שהרשות הפלשתינית פועלת באמצעותו בכל איזור יהודה ושומרון", מציין ארד.
לדבריו, "העבודות הפעם ממוקמות בתוך שמורת הטבע אום זוקא ובתוך שטח אש 903, לצה"ל ולפקחים יש את כל הכלים כדי לסכל את ההשתלטות, ויפה שעה אחת קודם".
עורכי הדין אבי סגל ויעל סינמון שיגרו בשם "רגבים" מכתב בהול לשר הביטחון אביגדור ליברמן, אלוף פיקוד המרכז רוני נומה וראש המנהל האזרחי תא''ל אחוות בן חור, שבו כתבו כי "בשמורת טבע אום זוקא שבבקעת הירדן, מבצעים תושבים בדואים פלסטיניים מהאזור עבירות בניה רבות, ובכלל זה משתלטים על אדמות מדינה וחורשים ללא כל היתר שבדין.
"אם לא די בכך, מבצעים עברייני בניה את העבודות הבלתי חוקיות על גבי שטח אש 903", כתבו עורכי הדין. "עברייני הבניה מנצלים את מדיניות אי האכיפה הנוהגת על ידיכם ומבצעים עבודות חרישה ככל העולה על רוחם ללא ההיתרים הנדרשים, והכל במימון ובסיוע של פעילי שמאל אנרכיסטים אשר שמו להם למטרה לעודד ולחזק את הבניה הבלתי חוקית של התושבים הפלסטיניים שבשטחי C ולעורר פרובוקציות במקום".
עורכי הדין של תנועה רגבים דורשים ''לנקוט בדחיפות בהליכי פיקוח ואכיפה כנגד העבודות הבלתי חוקיות ועברייני הבניה, תוך השבת המצב לקדמותו. כמו כן, מרשתנו תבקש לקבל באופן מידי את פרטי עברייני הבניה הנמצאים בידיכם. אבקש את תגובתכם במועדים הקבועים בחוק, בטרם תאלץ מרשתנו לפנות להליכים משפטיים''.

