
פקחי רשות המסים ערכו ביקורות ב-94 בתי עסק בעיר רמלה ובסביבתה. כ- 13% מהעסקים שנבדקו לא רשמו הכנסות כדין.
בבדיקת ספר הזמנות וספרי חשבונות של רופא שיניים מלוד גילו מבקרי הרשות כי בשנים האחרונות הוא העלים הכנסות בהיקף כולל של כ-100,000 ש''ח. הרופא שנחקר בעקבות הגילויים טען: "טעיתי".
בחברת הסעות מאור יהודה גילו המבקרים כי לא נרשמו הכנסות שנתקבלו בצ'קים בהיקף של כ-140,000 ש''ח. בחברה הסבירו כי "אנחנו עוברים למערכת חשבונות ממוחשבת אחרת".
אצל עורכת דין משוהם נמצאו צ'קים והעברות בנקאיות לא רשומים בסכום כולל של כ-125,000 ש''ח. עורכת הדין טענה "רואה החשבון מסר לי שאני יכולה לרשום בסוף החודש". חקלאי מהאזור לא רשם כ-125,000 ש''ח שנתקבלו ב-7 צ'קים בגין השכרת נכס במושב. החקלאי בתגובה: "אני משאיר את הצ'קים אצלי ורושם בזמן הפירעון".
בעסק להדברה באחד ממושבי האזור לא נרשמו כ-3000 ש''ח. בעל המקום הסביר "היה בלבול". בחנות חומרי בניין ברמלה נמצא כי 2500 ש''ח שנתקבלו במזומן לא נרשמו בספרי העסק. בעל החנות טען "הלקוח שילם לנהג והנהג לא העביר לי את כסף".
בעסק לתיקון מחשבים בלוד נמצא צ'ק של כ-450 ש''ח שלא נרשם בספרי החשבונות. בעל המעבדה אמר בתגובה "אני נמצא בשיפוצים ולא עובד ביום שישי, בא לקוח ושילם חוב".
מבקרי הרשות איתרו בעל נכס עסקי שמשכיר אותו בכ-2000 ש''ח לחודש. בביקורת שנערכה לו התגלה כי אין למשכיר כלל תיק ברשות המסים. בעל הנכס הסביר "אני גרוש ומסובך".