
אביו של בן חסין, הצעיר הישראלי שנלחם נגד דאעש במדינה זרה והואשם שם ברצח נהג מונית שרצה להסגירו לדאעש, סיפר בצהריים (שלישי) כי אם יצליח לגייס 120 אלף דולרים, הבן יוכל לשוב לביתו בישראל.
''הציעו לבן שלי עונש של 25 שנה או עונש מוות", מספר האב בשיחה עם חדשות 2. "זו התרבות במדינות ערב. יש את החוק של המדינה, אבל אם המשפחה סולחת אז אין לשופט מה להחליט יותר".
האב הסביר כי "ברגע שהמשפחה השנייה מקבלת את הסכום, היא הולכת לבית המשפט ורושמת את ההסכם, זה חוקי. בהתחלה ביקשתי שייתנו לי שבועיים לגייס את הכסף, ועכשיו יש דיון ב-29 בחודש. אם עד לא אגייס את הכסף, אצטרך לבקש עוד זמן".
כזכור, הצעיר הישראלי שנמצא עדיין במדינה שלה אין יחסים עם ישראל, ירה בנהג המונית לאחר שרצה להסגירו לידי ארגון הטרור. "הוא ילד שקט, ילד טוב", סיפר האב, "נהג המונית שמע אותו מדבר בעברית וכשהבין שזו שפה של ישראלים, אמר לו שימסור אותו לדאע"ש. לכן הוא ירה שני כדורים".
"אני לא אוכל ובוכה, כי אולי לבן שלי אין מה לאכול עכשיו", שיתף האב. "אני קם מתוך שינה אלף פעמים. זה הילד שלי, זה יותר מגעגוע - זו דאגה. אי אפשר לדעת מה יקרה לו. לכן הכי חשוב לי לגייס את הכסף הזה, כדי לשלם את הסכום למשפחה של נהג המונית".