
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס בצהריים (ראשון) לצו הנשיאותי שעליו חתם, ואוסר כניסת מהגרים משבע מדינות מוסלמיות לארה"ב.
"מדינתנו זקוקה לגבולות מבוצרים. תראו מה קורה באירופה ובשאר העולם - בלאגן נוראי", צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו.
מוקדם יותר היום, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל מתחה ביקורת על הצו הנשיאותי של טראמפ. הדובר שלה שטפן סייברט אמר לעיתון הגרמני דר שפיגל כי "המאבק בטרור אינו מצדיק חשדנות באנשים מרקעים או דתות ספציפיות".
גם ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, מתנגדת לאיסור שהטיל טראמפ. בהודעה שפרסם הדובר שלה נאמר כי "מדיניות ההגירה בארה"ב היא עניינו של הממשל האמריקני כפי שמדיניות ההגירה בבריטניה צריכה להיקבע על-ידי ממשלתנו. עם זאת, איננו מסכימים עם גישה מהסוג הזה, ולא זו הגישה שננקוט.
"אנחנו בוחנים את הצו הנשיאותי החדש כדי לראות מה משמעותו ואילו השלכות משפטיות יש לו, ובמיוחד כדי להבין מהי השפעתו על אזרחים בריטים. אם יהיו השלכות על אזרחים בריטים ברור שנעלה את העניין לפני הממשל האמריקני", הוסיף הדובר של מיי.
אפילו בעולם הטכנולוגיה תקפו את המהלך שבו נקט טראמפ: רשת טוויטר פרסמה הודעה קצרה בה נכתב כי "טוויטר בנוי על מהגרים מכל הדתות. אנחנו עומדים איתם ועבורם, תמיד". טים קוק, מנכ"ל ''אפל'', אמר כי "זו לא מדיניות שאנחנו תומכים בה. אנו מאמינים בחשיבות של הגירה - גם עבור החברה שלנו וגם למען עתיד המדינה שלנו. אפל לא הייתה קיימת ללא הגירה".
טראוויס קלאניק, מייסד "אובר", שיגר מכתב לעובדיו והבהיר כי החברה תסייע לעובדים שנפגעו מהמהלך: "לצו יש השלכות חמורות על עובדים שטרם קיבלו אזרחות ועל אלפי נהגים, שלא יוכלו לתמוך במשפחותיהם אם לא יצליחו לחזור לארצות הברית. אנחנו נסייע להם לשים אוכל על השולחן".
