
המדינה מתנגדת לדחיית הרס ארבעה מתוך תשעת הבתים בעפרה, הרס שנועד לצאת לפועל ביום רביעי בשבוע הבא.
עם זאת, המדינה מסכימה לדחות את פינויים של חמישה בתים עד ה-25 באפריל, ולא בשלושה חודשים כפי שביקשו התושבים מבית המשפט, בתנאי שהדיירים יתחייבו להתפנות בדרכי שלום גם אם בקשתם תדחה.
התגובה הוגשה באמצעות סגן מנהלת מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, ענר הלמן.
המשפחות עצמן מסרו בתגובה להודעת המדינה "משפחות תשעת הבתים בישוב עפרה מאוכזבות מעמדת המדינה. המדינה בחרה בפלפולים משפטיים שסופם חורבן ומריבה, במקום להעדיף את דרך השלום והבניין.
אנו מקוות ששופטי בג"ץ יגלו את האחריות הנדרשת וידחו את ההריסה כפי שבקשנו, על מנת למנוע פגיעה מיותרת במשפחות".
לפני חמישה ימים ביקשו התושבים לדחות את ההרס כדי לסייע להם לאתר מקום חלופי.
בבקשה שהוגשה נכתב בין השאר: "מאז ניתן פסק הדין להריסה לא שקטו התושבים על שמריהם ופעלו לצורך מימוש פסק הדין.
המבקשים בחנו חלופות הולמות ואופציונליות להעתקת מקום מגוריהם, ובסופו של יום החליטו לרכוש מבנים חדשים למגורי משפחותיהם ביישוב עפרה. חל עיכוב בהליך השלמת בנייתם של המבנים החדשים ובנייתם טרם הסתיימה. מסירת המבנים למבקשים צפויה להיעשות בעוד שלושה חודשים לכל המאוחר".
סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי אמרה אחה"צ לנתניהו בישיבת סיעת הליכוד, "החרבת תשעה בתים של יהודים היא מעשה לא מוסרי. חייבים לדחות את הריסת הבתים עד העברת חוק ההסדרה".

