ביום רביעי בשעה שש בבוקר התעוררו ילדי משפחת מבצרי מגוש קטיף בבהלה לקול רעש מחריש אוזניים: פצצת מרגמה נחתה בתוך מטבח הבית והרסה אותו כליל. "רסיסי הפצצה חדרו דרך המתכות ודרך הקירות", הסביר אבי המשפחה אשר מבצרי:" אם מישהו היה יושב במטבח באותה עת הוא לא היה נשאר בחיים". לטענתו, לצבא יש תוכניות למניעת המצב,אבל הן אינן מופעלות.

אתמול חזר המקרה על עצמו בווריאציה שונה מעט. הפעם פגע פגז המרגמה במרחק של מטר מבית המשפחה. "כל מה שלא נהרס במטבח ביום רביעי נהרס ביום חמישי", הסביר מבצרי "ובכלל זה הרכב של המשפחה".

את המטבח של משפחת מבצרי בנה גבי ביטון הי"ד, שנרצח לפני כשנתיים בפיגוע באוטובוס בכפר דרום. ביטון, מסביר מבצרי, טען תמיד בפני הקצינים הבכירים שעמם נפגשנו כי הוא חי בזכות נסים, וביקש מצה"ל לפעול כדי שלא תהיינה פגיעות בנפש.

מבצרי אומר כי קציני צה"ל מבינים היטב מה יש לעשות כדי לשלוט טוב יותר ולהשיג שקט בגזרה, אולם, לדבריו, הדרג המדיני כובל את ידי הצבא. "הדוגמה הבולטת לכך היא שביום שבו התחילו לדבר על "עזה תחילה" נהרג חייל מפגיעת צלף. באותו לילה נכנס הצבא לחאן יונס והפציץ עשרה מבנים. לפני כן לא עשו זאת. אנחנו יודעים כי לצבא יש תכניות מגירה כיצד להרחיב את השליטה של צה"ל סביב היישובים או כיצד לגבות 'תג מחיר' גבוה יותר בעבור כל ירי פצמ"ר, אולם בכל פעם שמדובר על איזה שהוא הסדר מדיני הדרג המדיני מגביל את הצבא".

מבצרי אומר כי על הדרג המדיני להבין שמדובר כאן במלחמה, וכי יש לפעול כמו במלחמה. "במהלך השנה וחצי האחרונות נורו בגוש קטיף למעלה מ- 1600 פצצות מרגמה, והתרחשו כאן נסים רבים. המענה שאנחנו, כאזרחים, נותנים למלחמה הבלתי פוסקת הזו, הוא חיזוק ההתיישבות. בשנה האחרונה הצטרפו לכפר דרום, לדוגמה, עשר משפחות, והיישוב גדל ומתפתח".