יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הודיע הבוקר (שני) בפתח ישיבה של ועדת הכספים, כי לפנות בוקר הושג הסכם עם עובדי הבורסה לניירות ערך בת"א.
ההסכם יאפשר להביא לאישור הוועדה את החוק לשינוי מבנה הבורסה כבר בימים הקרובים.
גפני הודיע על ההתקדמות החשובה שתאפשר את אישור החוק, אף שהוועדה סיימה זה מכבר את הקראת החוק ואף שרוב חברי הוועדה תומכים בו.
גפני אמר לחברי הכנסת: "מרגע שהושג הסכם עם העובדים, אין מבחינתנו כל מניעה לאשר את החוק. רוב חברי הוועדה סוברים ששינוי מבנה הבורסה, הבעלות והמסחר בה הוא מחויב המציאות על-מנת לעודד את התחרות ואת המסחר בה".
"כמו בפעמים קודמות של שינויים מבניים בחברות, בתאגידים או ברשויות שלטון, גם הפעם, ועדת הכספים לא אישרה את הרפורמה, ללא השגת ודאות לגבי העובדים", ציין גפני.
גפני הביע סיפוק מההגעה להסכם עם העובדים והודיע שבימים הקרובים יביא את החוק להצבעה לצורך אישורו לקריאה שנייה ושלישית.