אל"ם רונן מנליס
אל"ם רונן מנליסצילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, החליט היום (שלישי) למנות את אלוף-משנה רונן מנליס לתפקיד דובר צה"ל. המינוי אושר על ידי שר הביטחון, אביגדור ליברמן.

אלוף-משנה רונן מנליס, המכהן כעוזר הרמטכ"ל, יועלה לדרגת תת-אלוף ויחליף בתפקידו את אלוף מוטי אלמוז המכהן בתפקיד בשלוש שנים האחרונות.

אלוף-משנה ד', המכהן כרמ"ח מבצעים חיל הים ימונה לתפקיד עוזר הרמטכ"ל ויחליף את אלוף משנה רונן מנליס המכהן בתפקיד בשנתיים האחרונות.

נזכיר כי בחודשים האחרונים נמתחה ביקורת רחבה על תפקודו של אלמוז כדובר צה"ל בשורה של אירועים בעלי משמעות ציבורית רחבה.

בין היתר נמתחה ביקורת על הדרך בה התמודד עם פרשת החייל היורה אלאור אזריה שהורשע לאחרונה בהריגה, וכן על הדרך בה טיפל בטענות על התנהגות צוערי בה"ד 1 בזמן פיגוע הדריסה הקשה סמוך לטיילת ארמון הנציב בירושלים.