תקציר: ניז'ני - הפועל ירושלים

בפעם האחרונה שהגיעה הפועל ירושלים לאולמה הביתי של גראן קנאריה הספרדית, בלאס פלמאס, יצאה זו עם אחת התבוסות הגדולות ביותר שלה במפעלים האירופיים, עם 61:108.

היה זה בעונה שעברה. רצה הגורל ולירושלמים הזדמן אפשרות לנקום בספרדים עונה אחת אחרי, כשאלה יפגשו בשלב רבע גמר היורוקאפ, אליו העפילו השתיים אמש.

הסדרה בין השתיים תתקיים בשיטת הטוב משלושה, כשהירושלמים שהעפילו לשלב רבע הגמר מהמקום הראשון בבית ז', יארחו ראשונים את הספרדים היכל הפיס ארנה שבבירה ובאם יצטרכו לשחק משחק שלישי, יארחו גם אותו.

לא רק זאת, אלא שאם הירושלמים יעפילו לחצי הגמר של המפעל השני בחשיבותו בכדורסל האירופי, עשויים אלה להמשיך ולהחזיק ביתרון הבייתיות, זאת במידה שהיריבה ממול תהיה חימקי מוסקבה הרוסית שתתמודד מול ולנסיה הספרדית.

גם במשחק הגמר שיתקיים גם הוא בשיטת הטוב משלושה, עשויה ירושלים ליהנות מיתרון הבייתיות, זאת במידה שיפגשו שם את מלאגה הספרדית או זניט הרוסית, אותם כבר ניצחו הירושלמים העונה, בשלב הטופ 16.

קנאריה הגיעה בעונה שעברה להישג השיא השני שלה במפעל היורוקאפ האירופי כשהעפילה לחצי גמר המפעל, הישג שני רק לזכיה בסגנות היורוקאפ ב-2015.

העונה, זכתה גראן קנאריה בתואר הראשון שלה, כשהניפה את גביע הסופרקופה הספרדי.

את העונה הנוכחית באירופה פתחה הקבוצה הספרדית מצויין כשניצחה ארבע פעמים ברציפות בסיבוב הראשון של המפעל האירופי. אך אז הגיעה תקופה רעה, בליגה המקומית ובאירופה עם ארבעה הפסדים רצופים ואף הייתה בעמדת הדחה מהמפעל. ניצחון כפול על מורסיה, ובשבוע שעבר על קובאן הרוסית יחד עם ניצחון ביתי אמש על פואנלברדה, העלו את הספרדים אל השלב הבא מהמקום השני בבית.

בין הכוכבים של הקבוצה ניתן למצוא את בו מקאלב הוותיק ששיחק תחת פיאניג'אני האיטלקי בסיינה בעבר, ריצ'רד הנדריקס ששוחרר בקיץ האחרון ממכבי ת"א אליה חזר לקדנציה שניה ולא הרשים. מעל כולם בולט במדי הקבוצה הספרדית הגארד האמריקאי-סלובני קייל קוריץ' שקולע 16.5 נקודות למשחק, באחוזים גבוהים לשלוש.

עמדת הנחיתות של הספרדים מול הירושלמים היא דווקא בעמדת המאמן, כשעל הקויים של הספרדים עומד לואיס קאסימירו בן ה-56. הספרדי המבוגר אימן במשך השנים האחרונות קבוצות מתחתית ליגת העל הספרדית, וקאנריה זו ההזדמנות האחרונה שלו בהחלט להטביע חותם בקבוצה בעלת יומרות, אחרי שהצליח במנרסה בשנת 1998 ובולנסיה בשנת 2002.

לסיכום, הירושלמים עדיפים על פני הספרדים ועם יתרון הבייתיות הם יכולים להעפיל עד לגמר.