
האם ארצות הברית בדרכה לעזוב את מועצת זכויות האדם של האו"ם? על פי דיווח באתר 'פוליטיקו' נראה שהתשובה חיובית.
האתר מדווח כי בעקבות יחסה המפלה של מועצת זכויות האדם של האו"ם כלפי ישראל שוקל ממשל טראמפ לעזוב את המועצה. על פי הדיווח הסיבה להחלטה המתקרבת מגיעה בעקבות תגובתה החריפה של המועצה נגד גזר דינו של אלאור אזריה.
כזכור בעקבות ההחלטה להשית שנת מאסר וחצי על אזריה, פרסמה המועצה הודעה בה היא קובעת כי ענישה קלה כזו על מה שמוגדר בעיניה כהוצאה להורג ללא משפט, הוא מדאיג מאוד ומסכן את האמון במערכת המשפט ואף מחזק את תרבות הטיוח.
בישראל זעמו רבים וקבלו על היחס לו זוכה ישראל במקרה זה לעומת מעשי הטבח המתבצעים בסוריה ללא פעולה של ממש מצידה של המועצה, אולם כאמור, על פי הדיווח בארה"ב התגובה לדברים מובילה לבחינה של אפשרות לביטול השתתפותה של ארה"ב במועצה.
יצוין כי עד כה לא התקבלה תגובה רשמית מצידו של הבית הלבן לידיעה.