
ח"כ חיים ילין (יש עתיד), השתתף היום (שבת) באירוע שבתרבות בראשל״צ בהנחייתו של העיתונאי חגי גולן.
ילין התייחס להתחממות גזרת הדרום והחשש ממערכה צבאית נוספת מול החמאס, "עזה היא חבית חומר נפץ מתקתקת. כל יום שעובר מבלי שאנחנו מטפלים באזור יחזור אלינו בדמות מערכה חזקה מקודמתה. מדיניות טלאים היא לא פתרון, היא מכסה לסיר שסופו להתפוצץ. אין טעם לשלוח חיילים לשטח ולשלם מחיר באובדן חיים, הדרך היחידה לפתור את האיום בחזית הזאת היא באמצעות הסדר מדיני מול החמאס המדיני".
"מתפלא על בנט וגלנט שמשמיעים קולות מלחמה בכזאת התלהבות. הם מכירים את המציאות כמוני ובוחרים לקושש קולות אצל ציבור ימני. זו לא מדיניות, אלא חוסר אחריות של שרים שמשתמשים בהפחדה במקום להשיג שקט לתושבי הדרום. לאור הסיכויים הגבוהים להגשת כתב אישום נגדו, נתניהו עלול לגרור אותנו למערכה נוספת בדרום רק בשביל להסיט את תשומת הלב מעומק החקירות והאישומים שבהם הוא טובע".
ילין התייחס לחוק ההסדרה שעבר בכנסת ואמר, "החוק נולד בפשע, וסופו ידוע לכולם. חבל שאנשי מפלדת 'כולנו' בחרו להיכנע לימין המשיחי של הבית היהודי ולימין הקיצוני בתוך הליכוד במקום להוות קול שפוי שימנע את הדה הלגיטימציה שנעשה לבג"צ".