האלופה פטריוטס. גם שחקניה מחרימים את ישראל
האלופה פטריוטס. גם שחקניה מחרימים את ישראלצילום: רויטרס

בקיץ 2015 ביקרו לראשונה בישראל שחקני ליגת ה-NFL, ליגת הפוטבול המקצוענית והטובה ביותר בעולם.

אחד מהשחקנים שביקרו אז, היה ג'וליאן אדלמן, שחקנה של האלופה הנוכחית 'הניו אינגלנד פטריוטס' כשזה ביקר בתל אביב. "זה היה מדהים ולא אשכח את החוויה הזו לעולם", אמר אז אדלמן.

כמעט שנתיים אחרי, ובקרוב ינחתו בארץ הקודש שוב שחקני ליגת הפוטבול הטובה בעולם, ליגת ה-NFL, זאת כחלק ממשחק ראווה שייערך בירושלים באצטדיון הפוטבול החדש שעל שמו של רוברט קראפט, הבעלים של האלופה הנוכחית, הפטריוטס.

כוכבי הפוטבול ינחתו בישראל במימון ממשלת ישראל, כשהמטרה היא להפוך את הכוכבים לשגרירים של רצון טוב לישראל.

מי שלא אהב את מימונה של הממשלה במסע הוא מייקל בנט, כוכב ה'סיאטל סיהוקס', שהודיע כי הוא מחרים את המסע.

בחשבון הטוויטר שלו כתב הכוכב שחום העור כי הוא היה נרגש להגיע לישראל, אך לא יעשה זאת בשל תמיכתו בעם הפלסטיני, כדבריו.

"עולם יקר, על פי התכנונים הוזמנתי לטיול בישראל, כחלק ממסע של שחקני ה-NLF", כתב בנט בחשבון הטוויטר שלו. "הייתי נרגש לקראת המסע לארץ כל כך היסטורית, וההזדמנות לבקר בה, אבל הופתעתי לגלות שממשלת ישראל היא זו שממנת את הביקור כחלק מהרצון שלה להפוך אותנו ל'שגרירים של רצון טוב עבור ישראל'.

"בהתבסס על המוסר הציבורי, אינני יכול להגיע לבקר בישראל. מה שעובר על הפלסטינאים מזכיר את מה שאנחנו, השחורים, עברנו בארצות הברית", הסביר בנט בחשבון הטוויטר שלו את הסיבה לחרם. עוד כתב הספורטאי כי "אחד הגיבורים שלי היה מוחמד עלי, אני יודע היטב שהוא עמד בצורה איתנה לצדו של העם הפלסטינאי כשביקר במחנות כאלה ואחרים. בדיוק כמו עלי, אני גם רוצה להיות הקול של אלה שקולם לא נשמע. אינני יכול לקחת חלק בביקור הזה בישראל".

אל החרמתו של בנט את המסע לישראל מחרימים גם אחיו מרטלוס, שמשחק באלופה ניו אינגלנד פטריוטס, וקני סטילס ממיאמי דולפינס.