
מוחמד אישתיה, חבר הוועדה המרכזית של תנועת 'פתח', אומר כי הלאווים של ראש הממשלה בנימין נתניהו – לא למדינה פלסטינית, לא להפסקת ההתנחלות ולא לנסיגה – מבטלים את מעמדו כשותף לתהליך מדיני.
אישתיה קרא לקהילה הבינלאומית למלא את תפקידה ולכפות על ישראל לציית לחוק הבינלאומי כדי שתבין שאין הסדר זולת פתרון שתי המדיניות ותביא להקמתה של מדינת פלסטין.
בפגישה עם משלחת של חברי פרלמנט בריטיים במשרדו ברמאללה שנערכה היום (ראשון), אמר אישתיה, כי פתרון שתי המדינות זוכה לקונצנזוס פלסטיני, ערבי ובינלאומי.
הוא הוסיף, כי עדיין מוקדם לקבוע אם הממשל האמריקני אינו תומך בפתרון שתי המדינות ויש צורך להמתין לגיבוש העמדה האמריקנית הרשמית בנושא זה.
בתרחיש בו הממשל האמריקני יפנה את גבו לתהליך השלום הדברים עלולים לצאת משליטה, הזהיר אישתיה.
החלופה לפתרון שתי המדינות, אמר אישתיה, הוא פתרון המדינה האחת ובתרחיש כזה מספר הפלסטינים עולה על מספר היהודים והמדינה תתנהל על בסיס של הפרדה גזענית.