
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, גינה היום (שלישי) את שרשרת האירועים האנטישמיים שהיו לאחרונה בארצות הברית.
"האנטישמיות היא דבר נורא וזה הולך להיפסק וזה חייב להיפסק", אמר טראמפ בריאיון לרשת NBC.
הבוקר דווח כי כ-100 מצבות בבית הקברות היהודי "חסד של אמת", הממוקם סמוך לעיר סנט לואיס שבארצות הברית, ניזוקו או הותקו ממקומן. המשטרה המקומית פתחה בחקירת האירוע.
כלי תקשורת מקומיים דיווחו כי המשטרה לא הצהירה באופן חד משמעי אם מדובר בפשע שנאה. ההערכה היא שארגון כלשהו עומד מאחורי המעשה, וכי לא מדובר בפעילות של אדם אחד.
במקביל התקבלו פעם נוספת עשרות התרעות על פצצות ב-11 מרכזי קהילה יהודיים ברחבי ארצות הברית. מדובר בפעם הרביעית בשבועות האחרונים שבמרכזי קהילה יהודיים מתקבלים איומים טלפוניים על פצצות.
גם המועמדת שהפסידה לטראמפ בבחירות לנשיאות, הילרי קלינטון, התייחסה מוקדם יותר לשרשרת האירועים, ודרשה מנשיא ארה"ב טראמפ לפרסם גינוי ברור.
"האיום על הקהילה היהודית, הריסת קברים יהודים והתקיפות שמבוצעות באינטרנט הן מטרידות וצריך להפסיק אותן", כתבה קלינטון בחשבון הטוויטר שלה. "כולם צריכים לגנות את האירועים האחרונים, בראש ובראשונה הנשיא דונלד טראמפ".