
אלפי בני אדם משתתפים הערב (חמישי) בהלוויתו של הרב יעקב אדלשטיין זצ''ל, רבה של רמת השרון שהלך לעולמו בגיל 92.
מסע ההלוויה ההמוני החל בבני ברק ומספר רחובות נחסמו לתנועה. המשטרה נערכה בכוחות גדולים וכך גם צוותי מד"א ואיחוד הצלה. הרב אדלשטיין ייטמן בבית העלמין הישן ברמת השרון.
ראש ישיבת פוניבז' הרב גרשון אדלשטיין ספד לאחיו ואמר כי הוא ''מסר נפשו עבור כל מי שהיה זקוק לישועה. מסירות נפש ואהבת הבריות. הדור הפסיד. השפעה של כזה אדם משפיעה על כל הדור".
ראש ישיבת פוניבז' הרב ברוך דב פוברסקי, פרץ בבכי: ''אנחנו מחזירים כעת את התורה. תורת אמת היה בפיהו, מי לא נהנה ממנו? כשהיה מישהו חולה, הוא נהיה חולה בשבילו, זה היה הכאב שלו. תמיד חשבתי למה רמת השרון זכתה לכזה רב. כעת אבדה כלי חמדתה".
מוקדם יותר היום ספד הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו לרב אדלשטיין זצ''ל, "עולם הרבנות איבד היום את אחד מגדוליו. זכיתי לשעות רבות של עצה ותושיה מרב שהתמסר לקהילתו ולכל עם ישראל. גדול בתורת הנגלה והנסתר כאחד, צנוע ומאיר פנים ודמות מופת לכל רבני ישראל", אמר הרב לאו.
הרב הראשי לישראל הראשון לציון הרב יצחק יוסף אמר כי "הגאון רבי יעקב אדלשטיין הוא שריד לדור דעה אשר היווה מגדלור ומורה דרך לעולם הרבנות בישראל משך רוב שנות קיומה".