טראמפ
טראמפReuters

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מעוניין להגדיל את הארסנל הגרעיני של ארצות הברית כדי להבטיח את עליונותו.

בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמר טראמפ ''אני רוצה שארצות הברית תהיה בעלת היכולות הגרעיניות הגדולות ביותר'', וטען כי הן נחלשו בזמן האחרון ביחס למדינות אחרות.

"לעולם לא נסכים להיות מאחורי אף מדינה, גם ידידותית, מבחינת היכולת הגרעינית", הבהיר הנשיא. "מצב שבו לאף מדינה אין גרעין הוא חלום, אבל אם לכולן יש, אז אנחנו נהיה בפסגה".

על האמנה עליה חתומות ארצות הברית ורוסיה המגבילה את החימוש של המדינות, אמר טראמפ כי זו "עוד עסקה גרועה שהמדינה עשתה כמו ההסכם עם איראן, אנחנו נתחיל לבצע הסכמים טובים". טראמפ מתח ביקורת על רוסיה שהציבה טילי שיוט רוסיים בניגוד להסכם משנת 1987 והבטיח כי הנושא יעלה בשיחתו עם פוטין.

הנשיא האמריקני התייחס גם לזירה האסיאתית, ואמר כי סין יכולה לפתור בקלות את האתגר הביטחוני של קוריאה הצפונית, "אם היא תרצה בכך".