
בעקבות התקרית החמורה בה הותקפו שני אחים יהודים בפרברי פריז, בירת צרפת, אומר חבר הפרלמנט מאיר חביב כי מדובר באירוע בעל אופי אנטישמי מובהק.
"מדובר באירוע מאד חמור", הוא אומר בראיון ל'רדיו קול חי'. "מדובר באירוע אנטישמי מובהק. היום לא אומרים שם אנטישמיים אלא ימין קיצוני אבל זו אנטישמיות לכל דבר. היום לומר 'יהודי' למישהו זו קללה".
באשר לשאלה האם לא מוטב שיהודי צרפת יעלו ארצה, אמר חביב כי "אם יהודי לא יכול לחיות בצרפת אז הבעיה של הצרפתים. לא תוקפים רק יהודים. קשה ליהודים לעלות לארץ הן בגלל הפרנסה והן בשל קשיי השפה".
שני אחים יהודים בני 29 ו-17 הותקפו ביום שלישי האחרון באכזריות בפרברי פריז, על רקע אנטישמי. אחד התוקפים ניסה לכרות את אצבעו של היהודי המבוגר יותר.
שני האחים, חובשי כיפה, נסעו ברכבם ועצרו ברמזור אדום. התוקפים שישבו ברכב סמוך החלו לקרוא לעברם קריאות אנטישמיות: "יהודים מלוכלכים - אתה הולכים למות". החשודים המשיכו להתגרות באחים, גרמו להם לעצור עם רכבם בצד הדרך, וכשיצאו ממנו תקפו אותם באלימות.