הרב בני לאו, מרים פרץ, משה ליאון, חילי טרופר, חנוך דאום, אלישיב רייכנר, שרה ב"ק, שיבי פרומן ודודו סעדה - זוהי רק רשימה חלקית של עשרות רבנים, אנשי ציבור, אנשי חינוך ועיתונאים מהמגזר הדתי שהצטרפו היום (רביעי) לקמפיין פייסבוק בהובלתם של שורה של ידוענים, אשר נועד להשיב לשאלה: "מה מחבר בינינו?".
הקמפיין הוא פרי יוזמתה של תנועת "פנימה". בין הידוענים המובילים את הקמפיין: הרמטכ"לים לשעבר בני גנץ וגבי אשכנזי, שר החינוך לשעבר שי פירון, זוכה פרס נובל פרופ' דן שכטמן, הזמרת קרן פלס, רונה רמון, הספורטאי אריק זאבי, הזמרים מוקי ועידן רייכל, ועוד.
ב"פנימה", תנועה חברתית חדשה, מסבירים כי מטרת הקמפיין הינה "ליצור שיח ישראלי רחב, שונה, מכבד ותכליתי, סביב סוגיית הזהות הישראלית, כדי לקדם סולידריות חברתית ולחבר מחדש את חלקי העם השונים".
העיתונאית שרה ב"ק ניסתה להשיב בפוסט שלה לשאלה "מה מחבר בינינו?". בפוסט כתבה כי "כשאנחנו כחברה מסתכלים פנימה אנחנו תמיד מגלים שיש בנו את כוחות הנפש להתמודד עם הרבה אתגרים וקשיים. 'השכן החילוני' או 'השכנה הדתיה', 'המוכר הרוסי' או 'הגננת האתיופית' - כל התוויות האלה שאנחנו שמים על האנשים לידנו מתמוססות כשיש דבר אמיתי. כשיש שמחה או קושי, כשמזדקקים אחד לשני. כשיש מטרה משותפת (...) אם נתבונן פנימה, אם נבין איזה נס אדיר זה שאנחנו בכלל פה, עם ששב לארצו (וסליחה על ההשתפכות, אבל זה באמת לא מובן מאליו) נבין שגם אם יש לנו קשיים, חיכוכים וצער - זה בטל בשישים בתוך הדבר היפה הזה שאנחנו עוד בונים".
הרב אלקנה שרלו בחר בתשובה אחרת משלו: "אני מציע למקד מבט לא על התכנים האידיאולוגים, שבהם יש הסכמות ויש פילוגים, אלא על יכולתנו לייצר רשת של חיבורים וקשרים שונים עם מגוון רחב ביותר של אנשים. שונים. יש קשרים שנוצרים מחשיבה אידואולוגית והשקפתית דומה; יש שנוצרים בשל שיתופי פעולה ומשימות; יש קשרי חיים פשוטים של מגורים בשכנות, מקומות עיסוק ובילויים; יש קשרים של צמתי חיים שמחים או עצובים, ועוד ועוד".
עוד הוסיף כי "הבעיה היא שלא פעם כל הקשרים מסתכמים ומתמצים באותם סוגים של אנשים - כאלו שנראים כמונו, מצביעים לאותה מפלגה, גרים באותו מקום ומתפללים באותו בית כנסת (או שלא). מקשרים אחרים אנו נמנעים או מפחדים או לא נותנים להם משקל בכינון הלכידות החברתית. נדמה לי שקשרים שנוצרים מהקשרי חיים שונים על אף ההבדלים, ומלווים בשיח דיאלוגי מתמיד ורצון לפתיחת חלונות, יוצרים רשת ביטחון חברתית חזקה יותר מהבדלי גישות ותפיסות עולם ויכולים לרפא שסעים".