ישראל ונורית פתיחי מהיישוב צלפון שליד בית שמש הגיעו אתמול (שני) ל''אי השלום'' בנהריים, שם נרצחה ביתם סיון לפני עשרים שנה. במקום הרצח הם נפגשו עם עוד שלוש משפחות מתוך השבע, התפללו יחד והעלו זיכרונות.

בראיון לערוץ 7 אומר האב השכול כי לא הופתע משחרורו של המחבל שרצח את שבע הנערות. "עודכנו שהרוצח הולך להיות משוחרר לאחר שהוא מילא את כל העונש שנגזר עליו, היו לנו טענות על קולת העונש כי בסך הכל נגזר עליו מאסר עולם שבירדן זה עשרים שנה, עונש קל למחבל שרצח שבע נערות אבל הבנו שאין לנו מה לעשות בנדון".

פתיחי זוכר לטובה את המלך חוסיין שביקר אותם לאחר הפיגוע, "המלך ביקר אותנו ביום ראשון לאחר יום חמישי השחור, הוא ביקר אצל כל המשפחות. אנחנו קיבלנו אותו בלחם ויין כמו שמקבלים מנהיגים. הוא התנצל בפנינו ואמר לנו שהנרצחות הן כמו הילדות שלו, זה היה באמת צעד אצילי".

לדבריו החיים מאז המשיכו אבל הגעגוע לא פסק, "אנחנו המשכנו לחיות, לא נתנו לאירוע הזה להשפיע על חיינו, כמובן שיש הרבה זיכרונות ותמונות. סיון הייתה צריכה להיות היום בת 34, היא הייתה השלישית בבנותינו, ילדה פעלתנית, ערנית חייכנית, חרוצה ותוססת והיא חסרה לנו מאוד".

ישראל מגיב על קבלת הפנים החמה לה זכה המחבל עם שחרורו, "קוראים לזה 'אי השלום' אבל השלום הוא רק עם בית המלוכה הירדני לא עם העם הירדני והפרלמנט הירדני שרצו להקל את גזר הדין, ראינו את קבלת הפנים למחבל, רואים שהם שונאים אותנו''.