
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מנע את הדחתו של אחד מעוזריו לענייני ביטחון לאומי, עזרא כהן-ואטניק – שהינו יהודי קונסרבטיבי.
סוכנות הידיעות JTA – שציטטה את אתר פוליטיקו – דיווחה כי כהן-ואטניק בן ה-30 גוייס למועצה לביטחון לאומי ע"י מייק פלין, אותו מינה טראמפ כיועץ לביטחון לאומי עם כניסתו לבית הלבן. ואולם, פלין נאלץ להתפטר בשל האשמות הקשורות לשיחות שקיים עם שגריר רוסיה, ומחליפו, הגנרל מקמסטר, רצה להדיח את כהן-ואטניק.
טראמפ התערב ביום ראשון ומנע את הדחתו של כהן-ואטניק, המשמש כמנהל בכיר לענייני תוכניות מודיעין במועצה לביטחון לאומי.
מתברר שכהן-ואטניק פנה, בצר לו, אל יועציו הקרובים של טראמפ, סטיב באנון וג'ארד קושנר, הנשוי לבתו של טראמפ, איוונקה. השניים התיידדו עם כהן-ואטניק במהלך עבודה משותפת בזמן תקופת המעבר שאחרי הבחירות.
פוליטיקו ציטט אדם שזוהה רק כ"יועץ בוושינגטון" שאמר כי כהן-ואטניק, כמו פלין, ראה בעייתיות בפעולות הריגול האנושי (יומינט) של ה-CIA וכי ה-CIA "ראה בו איום, ומכן הם ניסו להדיח אותו ולהחליף אותו במישהו שיהיה נאמן לסוכנות".