
השר יריב לוין נפגש הערב (ראשון) עם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד בניסיון לסיים את המשבר בקואליציה סביב הקמת תאגיד השידור הציבורי.
הצדדים דיווחו על אווירה טובה ורצון משותף לפתור את המשבר.
עוד לפני ניסיונות הגישור הבהיר היום ראש הממשלה נתניהו כי כוונותיו באשר לפירוק התאגיד והאפשרות של הליכה לבחירות רציניות. "לא הבנתם אותי נכון ב-2014 ואתם לא מבינים אותי נכון גם עכשיו", אמר נתניהו בשיחות עם מקורביו.
"אתם מספרים כל הזמן שכל מה שאני רוצה זה שלטון, אבל במבחן התוצאה, הייתי מוכן לוותר אז כשראיתי שאני לא מצליח להשיג כלום, וגם עכשיו - כי הנושא היקר ביותר לליבי הוא התקשורת", הוסיף ראש הממשלה.
"אני חושב שבשום אופן אסור שנגיע לבחירות", אמר הערב השר נפתלי בנט בראיון לערוץ 7, "יש לנו ממשלה ימנית לאומית ואין לי מושג מה הלוגיקה ללכת לבחירות על תאגיד כשאף אחד לא מבין בכלל במה מדובר. אני פועל ביממות האחרונות כדי למצוא נוסחת פשרה ואני משוכנע שנמצא נוסחת פשרה שתיתן מענה גם לצרכי ראש הממשלה וגם לצרכי משה כחלון.
עם מידה של אחריות ורצון טוב אין לי ספק שהממשלה הזו תוכל לקיים את עצמה. אם הצלחנו להתגבר על מצבים הרבה יותר קשים נמצא את הגשר שיאפשר לראש הממשלה ושר האוצר להמשיך ולנהל כאן ממשלה".
על טענותיהם של בכירים בליכוד ולפיהן גם לשרירים שעושה הבית היהודי יש חלק במשבר הנוכחי, השיב השר בנט ואומר כי מפלגתו עמדה על עקרונות כמו ההתנגדות לשחרור מחבלים, העברת חוק ההסדרה. לעומת זאת המקרה הנוכחי הוא מקרה פתיר ואין לאדם כלשהו בימין מגמה או רצון לגרור את ישראל למערכת בחירות יקרה מקטבת ומיותרת, כהגדרתו. בנט העיר גם כי כעת איש אינו יודע מה תהיינה תוצאות הבחירות ו"לא נמצא בשלב הזה ממשלה טובה יותר, ולכן אני משוכנע שהפתרון יימצא ואני עובד על זה סביב השעון".
שר הפנים ויו"ר ש"ס, אריה דרעי, תקף הערב את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי הוא "ישא בהשלכות" אם יוביל לבחירות כלליות. בדברים שאמר בראיון לחדשות 2 טען דרעי כי "הבחירות לא יצילו אותו מחקירות המשטרה אם מדובר בתהליך שמוביל היועץ המשפטי".
"זה לא יסולח לאף אחד ללכת לבחירות, לא יסולח לנו אם נפיל ממשלה", הוסיף דרעי. "עד עכשיו לא התערבנו בשל ההסכם הקואליציוני שאומר שבנושאי תקשורת ראש הממשלה מוביל. שבוע שעבר ראינו שזה יצא החוצה. ראינו שראש הממשלה והשר לא מגיעים לפתרון".
"לא ניתן שילכו לבחירות. ביום חמישי, אם לא יימצא פתרון, נכנס את ראשי המפלגות ולא נצא מהחדר עד שיהיה פתרון. הוא יישא בכל ההשלכות אם ילך לבחירות", אמר.
