
סגן שר החינוך ברצועת עזה דר' זיאד ת'אבת ובכיר בחמאס מביעים התנגדות נחרצת לשינויים שמנסה אונר"א להכניס בספרי הלימוד הנלמדים בבתי הספר בניהולה, וטוענים כי על אונר"א לעשות שימוש בספרי הלימוד הנהוגים במדינה המארחת, כלומר בספרי הלימוד של הרשות הפלסטינית.
ת'אבת ציין, כי משרד החינוך הפלסטיני הדפיס ספרי לימוד חדשים עבור בתי הספר.
העיתון "פלסטין" מדווח כי המטה הראשי של אונר"א ברבת עמון שלח למטה האזורי של אונר"א ברצועת עזה חוברת ובה פרטים על השינויים בספרי הלימוד הנלמדים בבית הספר של אונר"א.
בשלב ראשון השינויים מתמקדים בתחומי החינוך האסלאמי, החשבון, הלאומיות והשפה הערבית בכיתות א' עד ד' ובשלב השני בחטיבות הביניים.
על פי הדיווח, אונר"א מנסה לבצע שינוי בפרקים העוסקים ב"אלימות", הווה אומר במאבק נגד ישראל, בתחום "המגדר" והעירוב בין בנים לבנות ולהשמיט את האזכורים לסוגיות פוליטיות הקשורות לעקרונות היסוד הפלסטיניים.