
הרמטכ"ל, גדי איזנקוט, מתייחס הבוקר (שלישי) למצב בגבול הצפון ומצהיר, "אנחנו מצליחים לשמר את הגבול כגבול שקט, לעמוד על האינטרסים שלנו בזירה הצפונית ולמנוע התעצמות טרור ונשק מתקדם ממי שלא צריך להתעצם".
בכנס במכללת נתניה הוסיף אייזנקוט כי "חיזבאללה הוא האתגר הראשון במעלה של צה"ל".הוא ציין כי בצבא עוקבים אחרי "שימוש באמצעים כימיים-טקטיים באופן קבוע בלחימה בסוריה".
הוא התייחס גם לביקורת שנמתחה על צה"ל, בין היתר בפרשת אזריה ואמר, "חשבתי שהאתגר לשמר את צה"ל כצבא ממלכתי יהיה במשמרת שלי, לא ידעתי עד כמה".
בתוך כך, רשת התקשורת של ארגון חיזבאללה, אל מנאר, דיווחה אתמול כי צבא סוריה הפיל כלי טיס ללא טייס ישראלי, שחצה את הגבול האווירי לכיוון המדינה. על פי הדיווח, כלי הטיס חדר למתחם האווירי הסורי מעל העיר קוניטרה, שנמצאת ברמת הגולן הסורי, שם הופל על ידי הצבא המקומי.
דוברות ארגון חיזבאללה בטוויטר אף פרסמה תמונות של כלי הטיס הישראלי.
בצה"ל אישרו כי המזל"ט נפל שלשום בשטח סוריה במהלך פעילות ושאין חשש לנזק ביטחוני וכעת מתחקרים את נסיבות המקרה.