אלשיך
אלשיךצילום: יונתן סינדל. פלאש 90

מפכ"ל המשטרה רנ''צ רוני אלשיך שיגר היום (שישי) איגרת לכל שוטרי משטרת ישראל, שבה התייחס לאירוע בו תועד לוחם יס"מ תוקף נהג משאית ערבי.

"אתמול ראינו כולנו מול עינינו אירוע חמור בו שוטר תקף נהג משאית שלטענתו פגע במכוניתו הפרטית מספר ימים קודם לכן", כתב אלשיך. "כבר בבדיקה הראשונית קשה היה למצוא הצדקה בתרחיש כלשהו להתנהגות של השוטר. לצערי, אירוע קשה אחד מטיל דופי בשוטרים רבים ומסורים".

"אנו ארגון אוכף חוק, שמוטל עליו לא פעם להפעיל כוח לצורך אכיפת החוק", הדגיש המפכ"ל. "לכן עלינו לשמש דוגמה ומופת בסובלנות ובכבוד כלפי כל אדם ולפעול על פי החוק ועל פי ערכי הארגון. בניגוד לטעויות מקצועיות או טעויות בשיקול דעת שראוי שיקבלו גיבוי, הרי שנטישה בוטה של ערכים לא תוכל לקבל גיבוי משום סוג".

אלשיך הבהיר באגרת כי "זהו אירוע חריג שאין לו מקום במשטרת ישראל ולצערי הוא גורם עוול לעשרות אלפי שוטרים הפועלים לילות כימים למען ביטחונם האישי של אזרחי ישראל ופוגע שלא בצדק בדימויים בציבור".

המפכ''ל עדכן כי השוטר הודה בחקירתו בעובדות שיוחסו לו, הוצא לחופשה כפויה וזומן לשימוע "לשם שקילת פיטוריו". נציין כי השוטר שוחרר אתמול למעצר בית.

בתיעוד שהופץ בכלי התקשורת ובאינטרנט, נראה שוטר היס"מ כשהוא תוקף באלימות נהג משאית בשכונת ואדי ג'וז שבמזרח ירושלים, ובין היתר גם נוגח בראשו.

לאחר מכן, הכה השוטר את הנהג ובעט בו, ואחרי שהגיעו שני אנשים נוספים למקום, השוטר נראה מכה גם אותם. בסוף התיעוד חזר השוטר לאדם הראשון שהכה, ובעט בו פעם נוספת.

השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, אמר כי השוטר פעל באופן חמור ביותר והתנהגותו "ראויה לכל גנאי". לדבריו, "התנהגות כזו פוגעת במשטרה כולה ונכון פעלה המשטרה כאשר השעתה מיידית את השוטר".

עוד אמר ארדן כי "אין מקום להתנהגות כזו של שוטרים ואני מקווה שמח"ש תמצה עימו את מלוא חומרת הדין בשל התנהגותו הפסולה".