המטה ללוחמה בטרור פרסם אזהרה ממוקדת לישראלים השוהים בחצי האי סיני, לנוכח התרעות על פיגוע המתוכנן להתבצע בחצי האי על ידי אנשי דאע"ש.
על ההתראות, ובעיקר על האדישות הישראלית כלפיהן, שוחחנו עם תא"ל במיל' יגאל פרסלר, בעבר יועץ ראש הממשלה למלחמה בטרור.
בראשית הדברים מתייחס פרסלר לעצם ההחלטה על הוצאת הודעת התראה שכזו ומבהיר כי הדברים נעשים אך ורק בעקבות נתונים, מודיעין, ידיעות מהשטח, "סודקים את כל הידיעות, את האמינות שלהן, וברגע שמחליטים להוציא הודעה כנראה שזו התראה מעודכנת ומהימנה".
פרסלר נשאל עד כמה מעסיקה את מקבלי ההחלטה בזירה הביטחונית שאלת יחסיה של מדינת ישראל עם המדינה שאליה מתייחסת ההתראה, במקרה זה מצרים אך במקרים אחרים היו אלו גם מדינות אחרות. להערכתו של פרסלר כאשר מדובר במצרים ובסיני קיים תיאום בין ישראל למצרים. "זה מקום מסוכן גם לגבי המצרים וגם לגבינו, במיוחד כשמדובר לקראת הפסח כשיש הרבה נופשים שיוצאים לנפוש ואי אפשר להשאיר את הידיעות הללו בבטן. יכול להיות שלא יקרה שום דבר כי יש הרבה סיכולים בעניין הזה חוץ מאלה שמדווחים בתקשורת".
בהתייחסו לאדישות בה מתייחסים ישראלים להתראות ולשאננות שבה מקבלים נופשים ישראליים את הדיווחים וההתראות ורואים בהן לא יותר מאשר כיסוי של המערכת את עצמה, אומר פרסלר: "אנחנו יודעים שלצאת לנופש עולה הרבה כסף, וסיני הוא מקום רגוע ויפה וכל אחד חושב שלי זה לא יקרה, אבל מחובת כוחות הביטחון להגיד ולנקוט בצעדים".
פרסלר מזכיר כי בכהונתו כיועצם של מספר ראשי ממשלה הזדמן לו לא פעם לסגור את הגבול מול מדינה מסוימת שקיימת התראה לגביה. "אני לא מוכן לקחת את הסיכון למרות שתהיה אי נעימות לגבי ישראלים שמתכננים לנפוש. הביטחון יותר חשוב". אפשרות זו של סגירת הגבולות מול מצרים נשקלת כעת במערכת הביטחון, ופרסלר מציין כי החלטה שכזו מתקבלת על פי סימנים בשטח, ידיעות מודיעיניות ומקורות שונים, "אין לי ספק שזה בתיאום עם המצרים ביחד".
עוד נשאל פרסלר אודות הקריאות לנקוט בסנקציות כלפי המזלזלים בהתראות. פרסלר אינו מצדד בגישת הסנקציות למעט מקרה בו הגבול נסגר על ידי מערכת הביטחון ובכל זאת מישהו הסתנן רק אז "בהחלט הייתי נוקט צעדים".
