
מפקד מחוז ירושלים יורם הלוי סייר היום ברחבי העיר ועמד מקרוב על ההערכות והפריסה המבצעית של השוטרים, לוחמי מג"ב כוחות התגבור והמתנדבים.
מפקד המחוז שוחח עם השוטרים והלוחמים במערכים השונים במזרח ירושלים, בעיר העתיקה ומערב העיר.
החל משעות הבוקר ועד כה עיכבה המשטרה לחקירה 17 חשודים יהודים (6 מהם קטינים) בגין התנהגות העלולה להפר את הסדר הציבורי והפרעה לשוטר. ברשותם של חלק מהחשודים נתפסו 6 גדיים שהיו, עפ"י החשד, בדרכם להקריב כקורבן פסח. הגדיים שנתפסו הועברו ליחידת הפיצוח של משרד החקלאות.
מהמשטרה נמסר כי "שוטרי משטרת ישראל, לוחמי מג"ב, שוטרי תגבור מיחידות שונות ברחבי הארץ ומתנדבים פרוסים ברחבי העיר, במקומות הומי קהל, מרכזי קניות ושווקים, סביב העיר העתיקה וסמטאותיה ובאזור בתי הכנסת לשם שמירה על הסדר והביטחון, אבטחת המתפללים, הסדרת והכוונת התנועה".
עוד נאמר כי "הקצינים, שוטרים ולוחמי מג"ב, משקיעים מאמצים רבים על מנת לאפשר לכלל המתפללים משלוש הדתות לממש את חופש הדת והפולחן, בצד השמירה על שלומם וביטחונם האישי.