קושנר במרכז, באנון וטראמפ
קושנר במרכז, באנון וטראמפצילום: רויטרס

הליגה נגד השמצה דיווחה כי חלה עלייה בשיעור ההתקפות האנטישמיות באינטרנט נגד ג'ארד קושנר, חתנו היהודי של דונלד טראמפ, המשמש גם כיועצו הבכיר.

אנטישמים מובילים בארה"ב, דיוויד דוק וריצ'רד ספנסר, טוענים שקושנר עושה לטראמפ מניפולציות ומוביל את ארה"ב למלחמה במזרח התיכון, אשר נועדה לשרת את ישראל.

ייתכן שההתקפות קשורות לידיעות לפיהן בתו של טראמפ ורעייתו של קושנר, איוונקה, השפיעה על טראמפ לתקוף את בסיס חיל האוויר הסורי.

המתקפות האנטישמיות החריפו על רקע דיווחים לפיהם התעצמותו של קושנר באה על חשבונו של יועץ בכיר אחר, סטיב באנון, לשעבר עורך אתר החדשות הימני ברייטברט. בעבר טענו אנשי שמאל כי יש קשר בין האתר לבין הימין האנטישמי, אך יהודים שכתבו באתר הכחישו זאת נמרצות.

"אף אחד לא הצביע עבור קושנר", צייץ ספנסר ביום שישי, תוך קריאה לפטר את חתנו של הנשיא. "למעשה, רבים מאיתנו הצביעו נגד זה שלאנשים כמו קושנר יהיה כוח". בשבת כתב דוק: "מפילים אותנו מבפנים. ציונים שמאמינים בעליונותם הם האויב האמיתי של העם האמריקני... לא אסד, לא פוטין".

לאחר דיווחים על מתח קשה בין באנון לקושנר, השניים נפגשו ביום שישי כדי להתפייס. על פי הדיווח ברשת פוקס, טראמפ הורה לשניים להיפגש וללבן את העניינים ביניהם.

ספנסר נחשב למנהיג תנועת ה"אלט-רייט" (הימין האלטרנטיבי). הוא חגג את נצחונו של טראמפ באירוע בו קרא "הייל טראמפ", בחיקוי לקריאה "הייל היטלר".