
משפחות רבות הגיעו אתמול (חמישי) לחגיגת אביב, לציון 50 שנה לקרב עמק דותן, שנערכה תחת אבטחה כבדה של כוחות צה״ל מהחטיבה המרחבית מנשה.
הקרב היה לאחד מהסמלים הבולטים של מלחמת ששת הימים. במהלך כיבוש צפון השומרון, לחמה חטיבה 45 בעמק דותן נגד השריון הירדני והדפה אותו אל מעבר לגשר אדם. עמק דותן הוא העמק הגדול ביותר בהרי השומרון ויש לו חשיבות אסטרטגית עקב מיקומו הגבוה יחסית הצופה על הגליל התחתון, עמק יזרעאל וחבל תענך.
במהלך יום השיא הגיעו משפחות רבות עם ילדיהן כדי לציין את הקרב וללמוד עליו עם הילדים. התקיימו במקום הפעלות שונות, דוכנים, הצגת שחזור הקרב על ידי שחקנים ועוד.
כוחות צה״ל הנמצאים בגזרה וצוות הרפואה של החטיבה המרחבית ״מנשה״ איבטחו את האירוע על מנת לשמור על התושבים.
סרן פבל אופנשטיין, קצין הגמ״ר חטמ״ר מנשה, מספר על החוויה: ״התקיים אירוע לציון 50 שנה לקרב בעמק דותן שהוא נקודת ציון משמעותית במלחמת ששת הימים. במהלך היום היו הפעלות שונות שמטרתן ללמד את המשפחות שהגיעו על ההיסטוריה של הקרב.
"תושבים רבים מכל הארץ הגיעו וכוחות החטיבה המרחבית 'מנשה' דאגו לאבטחת האירוע ושמירה על הביטחון. התושבים נהנו והאירוע הסתיים בהצלחה״, סיכם הקצין.
