"ברוח ההלכה היהודית". בית החולים מעייני הישועה
"ברוח ההלכה היהודית". בית החולים מעייני הישועהצילום: דוברות בית החולים

בתי החולים המאופיינים כבעלי זיקה דתית-חרדית מסרבים לאפשר לנשים שאינן מוגדרות נשואות על פי ההלכה לבצע בתחומם הפריה חוץ גופית - כך עולה מתחקיר שפורסם הערב בערוץ 10.

על פי התחקיר, בית החולים שערי צדק, בית החולים הגדול בירושלים, לא מוכן לסייע בטיפולי ההריון השונים לנשים שלא נישאו ברבנות, לידועות בציבור, לנשואות אזרחית או לחילופין אימהות חד הוריות. בדיווח נטען כי מדובר בהנחיה מחייבת מלמעלה, במקרים רבים בניגוד לעמדת הרופאים.

מדיניות דומה מקובלת בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק ובבית החולים לניאדו שבנתניה המשרת יותר מ-60 אלף מטופלים בשנה והינו בית החולים היחידי בעיר.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לנטען כי "הנחיות משרד הבריאות הן כי אין להפריד בין סוגי האוכלוסיות. לא לפי דת, לא לפי ארץ מוצא או עדה או כל הפרדה אחרת. הנושא ייבדק".

מבית החולים שערי צדק נמסר בתגובה כי "יחידת הפוריות בשערי צדק הוקמה לפני כ-25 שנים מתוך כורח של 'אפליה מתקנת' לציבור המקדש את התא המשפחתי עפ"י ערכי ההלכה. עם זאת, מתוך הכרה בצרכים ייחודיים של אוכלוסיות שונות והתפתחויות בתחום החברה והחוק, אנו נעתרים לכל פונה המבקש להיות מטופל דווקא ביחידת הפוריות שלנו, ללא תלות במצבו האישי ובמתכונת זוגיותו".

ואילו מדוברות המרכז הרפואי 'מעיני הישועה' נמסר כי "אין צורך בשום תחקיר כדי לאשר את העובדה ש'מעיני הישועה' נוסד ונבנה על ערך קדושת החיים והוא מתנהל ברוח ההלכה היהודית. בית החולים לא יפעל בניגוד לדרך ההלכה. לשם ביצוע פעולות חריגות כאלו, קיימים בארץ בתי חולים רבים אחרים".