שרת התרבות והספורט, מירי רגב, נפגשה היום (רביעי) עם 14 האישים אשר ידליקו משואות בטקס הממלכתי בערב יום העצמאות.
הפגישה התקיימה בתחנת הרוח ימין משה במשכנות שאננים. טקס הדלקת המשואות יעמוד השנה בסימן "יובל שנים לשחרורה ואיחודה של ירושלים - בירתה הנצחית של ישראל והעם היהודי".
הזמר והיוצר יהורם גאון שידליק השנה משואה, אמר במפגש: ''אני נרגש. זה טקס מיוחד ויחיד במינו. אני בן למורה שנולד בסרייבו אבל היה מורה כאן בבית המדרש העברי למורים. אני נכד לסבא שהוא איש קבלה שקבור בהר הזיתים אל מול שער הרחמים כדי להיות אחד הראשונים שירוץ לקבל את פני המשיח.
"לפי המסורת המשפחתית שלנו אני נצר וצאצא לגאון שעלה על המוקד בטולדו שבספרד, בכיכר הקתדרלה, רק בגלל היותו יהודי. כל הדברים האלה יחד כשאני עולה ומשיא משואה לכבוד ולתפארת עם ישראל, גורמים לי לריגוש הגדול ביותר של חיי'', הוסיף גאון.


