הזירה בה אירע הפיצוץ
הזירה בה אירע הפיצוץצילום: תיעוד מבצעי מד"א

אמצעי תחמושת של צה"ל, האם אלו שגרמו למותם של שני ילדים בני 8 ו-10 מהפזורה הבדואית שנהרגו אתמול (שלישי) מפיצוץ תחמושת, ביישוב סמוך לשגב שלום.

בערוץ 2 דווח כי מחקירת האירוע עלה שרימון צבאי הביא לפיצוץ. בני המשפחה של שני הילדים מלינים על כך שהצבא, המבצע בכפר אימונים, נהג ברשלנות ולא אסף את כל התחמושת.

כזכור, כוחות ההצלה הוזעקו אתמול למאהל בדואי סמוך לכביש 25 באזור שגב שלום בעקבות הפיצוץ.

חובשים ופראמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום דיווחו כי כאשר הגיעו מצאו שני הילדים ללא רוח חיים והם נאלצו לקבוע את מותם.

חובש בכיר במד"א, יאסר אבו רגילה, אשר הוזעק בעקבות הדיווח על הפיצוץ והגיע ראשון למקום סיפר על מה שראה.

לדבריו, "כשהגענו המראה היה קשה, ראינו שני ילדים כבני שמונה ועשר כשהם שוכבים מחוסרי הכרה ועם פציעה רב מערכתית קשה ביותר, הם היו ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותם במקום".

בדיקה ראשונית של חבלני המשטרה שהגיעו לזירה העלתה כי שני ילדים שיחקו, ככל הנראה, בנפל תחמושת שהתפוצץ וגרם למותם.