דחייה פוליטית? שגרירות ארה"ב
דחייה פוליטית? שגרירות ארה"בדוד מחפוד, חדשות 24

יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, התייחס הבוקר (חמישי) לעיכוב בהעברת השגרירות האמריקנית לירושלים.

אדלשטיין אמר לגלי צה"ל כי "הייתה כוונה של הממשל החדש בוושינגטון להכריז על העברת השגרירות ממש בתחילת הקדנציה שלו, אבל מסיבות שמובנות גורמים כאן באזור שלנו ביקשו מהנשיא לחכות, ללכת לאט, וככה הוא עושה".

יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל עו"ד מארק צל רמז גם הוא כי בירושלים מעדיפים שהשגרירות תישאר כרגע בתל אביב. "‏עדיין ישנן בקשות מצד גורמים רשמיים בארץ שלא להודיע על העברת השגרירות לירושלים", אמר.

בנוגע לאפשרות שהנשיא דונלד טראמפ יבקר בישראל בחודש הבא אמר צל כי "יכול להיות שהנשיא ישתתף גם בחגיגות יום ירושלים".

נציין כי ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה בעבר מכל וכל את הטענות לפיהן ישראל היא זו המעכבת את העברת שגרירות ארה"ב לבירה, "אני רוצה להבהיר באופן חד משמעי, שעמדתנו היתה מאז ומעולם וגם עכשיו ששגרירות ארצות הברית צריכה להיות כאן בירושלים״, אמר נתניהו בחודש ינואר.

לדבריו "ירושלים היא בירת ישראל, ואנחנו רוצים לא רק שהשגרירות האמריקנית תהיה כאן, אלא השגרירויות של כל המדינות. אני מאמין שבמהלך הזמן הדבר הזה אכן יקרה".