
בית המשפט למשפחה בנצרת הורה לשתי אחיות, תושבות הצפון, לפצות ברבע מיליון שקלים אחות נוספת ובעלה בעקבות פוסטים משמיצים שפרסמה אחת האחיות הנתבעות ושותפו על ידי אחותה, הנתבעת השניה.
הרקע לסכסוך בין האחיות הוא הטיפול באמן של השלוש, אשה מבוגרת וחולה, אשר נזקקה לטיפול צמוד על ידי בני המשפחה.
על פי הסכם שנכרת בין בני המשפחה נוצלו כספי האם על מנת לבנות לה יחידת דיור סמוך לבתה הצעירה, אולם בהמשך הגיעו האחיות המבוגרות יותר למסקנה שהאחות הצעירה ובעלה גונבים את כספי האם.
בפוסטים משמיצים שפרסמו בפייסבוק טענה אחת האחיות הבוגרות, ואחותה הנוספת שיתפה זאת, כי האחות הצעירה גונבת את כספי האם ואף ניסתה להביא למותה של האם.
בעקבות תביעה שהגישה האחות המושמצת טענו האחיות המשמיצות כי טענותיהן שפורסמו בפייסבוק הן אמת, אך בית המשפט דחה טענות אלו.
"התרשמתי מעדות התובע לחיוב. לא מצאתי בה סימני אמירת שקר או מגמתיות לעברה. הפתיחות והשקיפות בהן התנהלה העדות, ההתמודדות הכנה עם כל אחת מהטענות שהוטחה בו, חיזקו את הרושם כי הוא דובר אמת בעדותו. תצהיר עדותו הראשית לא נסתר, עדותו לא קרסה ולא קועקעה ודבריו בעדותו בבית המשפט חיזקו את אלה שהיו כתובים בכתבי הטענות ובתצהירים", קבע השופט אסף זגורי, סגן נשיא בית המשפט למשפחה בנצרת.
השופט הוסיף וכתב כי "הפרסומים שעשו הנתבעים 1-2 לא נעשו בתום לב אלא מתוך זדון ורשעות לשמם, הפרסומים כולם נעשו כחלק ממסע נקם ותוכנית מוקדמת ומתוכננת מראש ובקפידה לקחת את נ. בחזרה לביתם, להסיתה ולעשות בה שימוש כדי להאשים את הנתבעים בניסיון לפגוע בה, לגזול כספה ואף להמיתה ובכך להשפיל הנתבעים לפגוע קשות בשמם הטוב בקרב בני משפחתם, חברים והסביבה הקרובה".
לאור הנזק הרב שנגרם, והחשש שמא לא ניתן יהיה לגבות את כספי הפיצויים עקב מצבן הכלכלי של הנתבעים, קבע השופט זגורי כי האחות הנתבעת ובעלה יורשו לפרסם בחשבונות הפייסבוק שלהם תמצית מפסק הדין שצאושר על ידי השופט, למרות החיסיון המוטל כרגיל על פסיקות בתי משפט למשפחה.
