
בתחילת השנה האזרחית הלך לעולמו שר האוצר והמשפטים לשעבר, יעקב נאמן, לאחר מאבק במחלה קשה.
לפני מותו כתב נאמן את ספרו האוטוביוגרפי, "אל תירא עבדי יעקב", שיצא מיד לאחר מותו לחנויות.
הספר עצמו מרתק ומביא בפני הקורא הישראלי את ההתמודדויות הפוליטיות והמשפטיות במהלך חייו של פרופ' נאמן.
נאמן, לא רק אחד מגדולי המשפטנים בישראל אלא גם תלמיד חכם, שבמהלך כל חייו פעל בישרות דרך בעסקיו הפרטיים והציבורים כאחד. מאז החל את דרכו המשפטית לא הסכים ולו לרגע אחד "לעגל פינות" אל מול חוקי המס בישראל ושנים אחר כך נחשב לאחד מעורכי הדין הטובים בתחום המיסוי.
בין השאר הקדיש פרופ' נאמן פרק לניסיון "לבשל" נגדו תיק משפטי בטרם ימונה לשר המשפטים בממשלת נתניהו - זאת בשל כוונתו לבצע שינויים במערכת המשפט.
"היו מי שחשו שאני עצם בגרונם", כותב נאמן כשהוא מכוון ליועץ המשפטי לממשלה מיכאל בן יאיר ולשותפיו בהם פרקליטת המדינה דאז עדנה ארבל.
"שנים אחר כך, כשעדנה ארבל התמנתה לשופטת בית המשפט העליון האשים אותה בן יאיר כי זו שרקמה את העלילה נגדי כפרקליטת המדינה וטען שכתב האישום הוגש בהשראתה. היא, לעומת זאת, האשימה אותו וטענה שהוא בישל את כתב האישום. כך או כך הם ודאי תמכו אחד בשני - ארבל בבן יאיר וההיפך. מבינתי זה לא שינה הרבה: עמדתי למשפט מיותר על תיק שתפרו לי".
לאחר כאב לב של קרוב לשנה זיכה בית המשפט את נאמן כשמצא כי פעל בתום לב.
"ניסיתי להעמיד פנים שהכל כשורה, אבל המצלמה לא משקרת", כותב נאמן בספרו, ''אם בוחנים תמונות שלי לפני ההחלטה להעמיד אותי לדין מול תמונות ביום הזיכוי רואים בבירור כי התקופה לא הוסיפה לי בריאות. שערי הלבין וירדתי במשקל".
"אין דבר מקרי בעולם. אני מאמין בהשגחה ומשוכנע שהכל בידי שמיים. כנראה שהייתי צריך לעבור את העינוי הזה אולי כדי לראות איך נראית מערכת המשפט מהצד הפחות סימפטי שלה ולא מלשכת שר המשפטים. זה היה עבורי ניסיון ואני מאמין שעמדתי בו".

