נתניהו בדיון על מתווה הגז
נתניהו בדיון על מתווה הגזPhoto by Gili Yohanan/POOL

ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע צער כבד על מותו של השר לשעבר הרב בני אלון.

"לאמונה ולמשפחת אלון. רעייתי ואני מביעים צער עמוק על פטירתו של הרב בני אלון, אוהב ארץ ישראל, רב ומחנך, לשעבר חבר כנסת ושר.

הרב בני היה איש נעים הליכות, שבחייו הציבוריים פעל מתוך הכנסת ומחוצה לה למען עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל. יהי זכרו ברוך".

נשיא המדינה ראובן ריבלין מסר, "הרב בני אלון היה איש גדול עם לב ענק, שהקדיש את כל כולו לעשייה ציבורית וחינוכית. כשר, כחבר כנסת, כאיש עשייה, חזון ורוח היה הרב בני אלון מגדולי הלוחמים והפועלים למען ארץ-ישראל, תושביה ובוניה.

כחבר וכידיד הוא היה עבורי חברותא ובר-פלוגתא שמחויבותו לחברה הישראלית ולמדינת-ישראל הייתה עמוקה שורשית ואינה יודעת פשרות.

בשנים האחרונות פעל הרב בני אלון לחיזוק מעמדה של מדינת-ישראל ברחבי העולם, תוך שהוא מאגד ארגונים רבים לכח משפיע, פעיל ויוזם הלוחם בבידודה של מדינת-ישראל ותומך בה גם בשעותיה הקשות וכנגד דעת קהל עוינת. יהי זכרו ברוך."

הרב בני אלון מונה לשר התיירות בשנת 2001, לאחר הרצחו של השר רחבעם זאבי, ואחר כך שימש שר התיירות בממשלתו השניה של אריאל שרון.

הוא פוטר מן הממשלה עם השר ליברמן בשנת 2004, בעקבות התנגדותם לגירוש יהודי גוש קטיף. אלון שימש חבר כנסת משנת 1996 עד 2009, והיה בין השאר יו"ר מפלגת מולדת, וראש הרשימה של המפדל והאיחוד הלאומי.

הרב בני אלון יובא למנוחות ב-15:30 אחר הצהריים בהר המנוחות בגבעת שאול בירושלים.