על רקע ביקורו של נשיא גרמניה, פרנקואלטר שטיינמאייר, בישראל, מזכיר ד"ר אפריים זורוף מנהל מכון ויזנטל בישראל, ימים אחרים בהם המילה גרמניה היתה מוקצה מחמת מיאוס.
"ביקור כזה לא היה יכול להתקיים לפני שלושים ארבעים שנה כשהרגישות כלפי גרמניה כמדינה שחוללה את השואה הייתה חזקה, ובטח הימין האידיאולוגי בראשותו של מנחם בגין שהוביל את המאבק נגד השילומים מגרמניה לא היה מרשה לביקור כזה לעבור בקלות. לחשוב על זה שנשיא המדינה יזמין את הנשיא הגרמני לשעבר לטקס שסוגר את יום השואה זה היה נחשב אז לחילול הקודש".
לדבריו, מאז ימי החרם על גרמניה, השתנו הזמנים והיום יש ישראלים שאפילו מוכנים לחיות בברלין, "יש עדיין בישראל אנשים שנמנעים מלקנות אוטו שיוצר בגרמניה, אבל כפי שכולנו מבינים דורות חדשים קמו, והיום אתה שומע על ישראלים שעוברים לברלין שזה בטח עוזר מאוד לגרמנים לברוח מרגשות האשמה. ישראלים מוציאים דרכונים גרמנים רומנים ופולנים בלי חשוב פעמיים. אבל יש עדיין אפילו גרמנים שחשים צורך בכפרה על מה שהיה".