
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון ותצביע ביום ראשון הקרוב על הצעת חוק שמבקשת להגביל את ארגוני השמאל הפונים לבג"ץ בדרישה להרוס בנייה יהודית ביהודה ושומרון.
הצעת החוק שמקודמת על ידי הליכוד, קובעת למעשה כי עתירה לבג"ץ תוגש רק על-ידי ארגון או אדם שהנזק נשוא העתירה שנגרם או שעלול להיגרם הוא להם באופן אישי.
את הצעת החוק הגיש ח"כ מיקי זוהר והיא זוכה לתמיכת חברי כנסת רבים מהקואליציה. "בשנים האחרונות אנו עדים לשחיקה הולכת וגוברת של 'זכות העמידה' המגבילה את היכולת לעתור לבית המשפט למי שנפגע או שקשור לנושא העתירה בלבד", נכתב בדברי ההסבר להצעה.
"התוצאה היא התרבותן של עתירות המוגשות על-ידי ארגונים ופרטים בנושאים פוליטיים, מדיניים וכלכליים, כשלעותר עצמו אין כל קשר לעניין נשוא העתירה ולא נגרמת לו פגיעה אישית בשלה הוא מבקש סעד''.
היוזמים טוענים כי ''עתירות אלו נועדות להוביל להתערבות שיפוטית בעניינים שאינם נמצאים ברגיל בתחום עניינו של בית המשפט, ובכך לעקוף את סמכות הדרג הנבחר ואת הכרעות הבוחר".
בתנועה למשילות ודמוקרטיה שסייעו בניסוח הצעת החוק אומרים כי היוזמה תחזיר את בית המשפט העליון לנהוג כמו המשפט המקובל בעולם ולסייע לאלה שנפגעו באופן ישיר מהרשויות, כך העיסוק של בג"ץ בסוגיות הפוליטיות ידעך ואמון הציבור בבית המשפט יגדל.
