ח''כ יואל חסון (המחנה הציוני) המבקר בימים אלו בארצות הברית, נפגש עם חברי קונגרס ופועל לחיזוק היחסים עם ישראל, השתתף בכנס של ארגון "לימוד FSU" לחיזוק הקשר של מדינת ישראל עם יהדות התפוצות.
בראיון לערוץ 7 אמר חסון כי ''אנחנו, הכנסת והממשלה, חייבים להרגיש מחויבות ליהודי העולם ולתת להם תחושה שאנחנו הבית של העם היהודי. הצורך בחינוך יהודי ומניעת התבוללות הוא לא רק מחויבות של הקהילות והארגונים היהודיים אלא הוא גם של מדינת ישראל''.
ח"כ חסון, סגן יו"ר הכנסת, תוקף את חוק הלאום שאושר בשבוע שעבר בקריאה טרומית. ״החוק בא ממקום רע מאוד כדי לסכסך אותנו עם המיעוט הערבי. מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי כי רוב האזרחים רוצים שזאת תהיה מדינת העם היהודי, ולא צריך חוק לאום בשביל זה''. לדבריו מדובר בחקיקה פוגענית שהופכת את את הרוב לבוטה ולאלים. "הסתדרנו כל כך הרבה שנים בלי חוק הלאום״.
לקראת ביקור הנשיא טראמפ בישראל אומר חסון: ״אני לא יודע מה לצפות מטראמפ, הוא לא דמוקרט ולא רפובליקני, הוא טראמפ. אני בניגוד לצהלות הימין שהיו כשנבחר, לא אופטימי מידי ולא פסימי מידי. אני שמח לראות שיש פה נשיא שתומך בעם היהודי ובמדינת ישראל. אי אפשר לצפות את הנשיא טראמפ״.
