
שר הביטחון אביגדור ליברמן הגיב הבוקר (רביעי) לדיווחים לפיהם נשיא ארה"ב סיכן מרגל ישראלי בכך שהעביר מידע רגיש לרוסיה.
"היחסים הביטחוניים בין ישראל לבת בריתנו הגדולה ארצות הברית, הם עמוקים, משמעותיים וחסרי תקדים בהיקפם ובתרומתם לעוצמתנו. כך היה וכך זה יימשך".
רשת ABC האמריקנית דיווחה הלילה כי חייו של מרגל ישראלי שחדר לשורות ארגון דאע"ש נמצאים בסכנה בעקבות המידע שמסר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשר החוץ הרוסי סרגיי לברוב ושגריר רוסיה בוושינגטון סרגיי קיסליאק.
על פי הדיווח, המרגל העביר מידע על תכנון של פעילי דאע"ש לבצע פיגוע טרור במטוס שיהיה בדרכו לארה"ב בעזרת פצצה שתוחבא בתוך מחשב נייד. בעקבות המידע המהימן, ארה"ב הודיעה כי היא שוקלת לאסור על העלאת מחשבים ניידים לכל הטיסות מאירופה לארצות הברית.
בכירים בירושלים הגיבו אמש בזעם להדלפת המידע האמריקנית, וסיפרו כי ישראל לא עודכנה שהמידע שותף עם מדינות אחרות. "יש לנו שיתוף פעולה עם ארצות הברית שהוא ייחודי בקהילת המודיעין העולמית", אמר אחד מהם. "אין לנו את היחסים הללו עם אף מדינה אחרת", הוסיף בכיר אחר. "בינינו לבין ארצות הברית יש הבנות מיוחדות הנוגעות לשיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות", השניים סיפרו - והוסיפו: "הידיעה שהמידע המודיעיני הזה שותף עם מדינות אחרות בלי ידיעתנו היא בבחינת סיוט".
