בנט ונתניהו
בנט ונתניהוצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, הודיע לראש הממשלה הערב (מוצאי שבת) כי לא יתנגד באופן אוטומטי לחידוש המשא ומתן המדיני עם הפלשתינים אך הציב ארבעה תנאים להסכמת מפלגתו למהלך.

על פי הדיווח בעיתון "ישראל היום" התנאי הראשון הוא כי המשא ומתן יתקיים ללא תנאים מוקדמים כמו הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון, התנאי השני הוא הימנעות מוויתורים חד צדדיים לפלשתינים, התנאי השלישי הוא אי שחרורום של מחבלים פלשתינים במהלך המשא ומתן והתנאי האחרון הוא כי מעמדה של ירושלים הבלתי מחולקת לא יהיה על שולחן המו"מ.

במפלגת הבית היהודי הבהירו לנתניהו כי הם מקבלים בברכה את הנשיא טראמפ ורואים בביקור הזדמנות לחיזוק הקשר המיוחד בין שתי המדינות. בבית היהודי הבהירו לראש הממשלה לקראת ישיבת הקבינט, כי הם בעד הסדר והקלות כלכליות לפלשתינים.