היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, התייחס הערב (שני) בכנס לשכת עורכי הדין לפתרונות שנדרש הדרג המשפטי לספק לממשלה.
"שלטון החוק במדינת ישראל לא מתייחס רק לחקירות דרמטיות, אלא גם למסורבת ומסורב הגט או מי שנפגע מהאינטרנט. האלטרנטיבה לשילטון החוק - היא שלטון חזק. שילטון החוק הוא כיבוד הכרעת הרוב", אמר היועץ.
הוא הוסיף כי "המצבים האלה בהם היועמ"ש קובע כי יש מניעה משפטית מהדרג המדיני לבצע משהו, זה דבר חריג. הדרג המקצועי עושה מאמצים רבים למצוא פתרונות משפטים ויצירתיים לשאלות מורכבות ודרכי פעולה אלטרנטיביות. הכל כדי להשיג את מבוקשו של הדרג המדיני במסגרת החוק וכדי לתת מענה לדרג המדיני הנבחר".
בשלב זה קטע אותו עו"ד איתמר בן גביר ותהה האם הפתרונות עליהם מדבר היועץ קשורים גם לעניין תושבי עמונה שעד כה לא זכו ליישוב חדש.
היועץ השיב לו שהדבר תקף גם לעניין עמונה.
מנדלבליט המשיך ואמר כי "המשפט אינו מדע מדויק. השמירה על שלטון החוק מחייבת את המדינה לדבר בקול אחד, קולו של היועץ המשפטי לממשלה שהממשלה בחרה".
הוא הוסיף כי "הצעה אחרת עלולה להחליש את שלטון החוק. אני בעד משילות, כלומר יכולת של הדרג המדיני לממש את החלטותיו בגבולות החוק. תפקיד מרכזי בדמוקרטיה שמור לבית המשפט העליון המהווה אבן יסוד בשמירה על החוק. עבודה משותפת עם היועמ"ש תוכל להגשים את מדיניות הממשלה בגבולות החוק. יש להבחין בין עמדה משפטית לבין עמדה של מדיניות של הממשלה ואנו עומדים במשימה הזאת".
היועץ טען עוד, "אנחנו לא מתיימרים לנהל את המדינה אלא להגשים החלטות של הדרג המדיני. לא אהסס להתייצב בבג"ץ להציג את עמדתי המשפטית".
הוא התייחס לחקירות פוליטיקאים ואמר, "אני לא יכול להרחיב על חקירות של אישי ציבור. כל מה שמנחה אותי זה הגעה לחקר האמת - ושום דבר לא יסיט אותי מכך. אני ער לכך שחקירות נמשכות זמן רב, אך גם כאן השיקול הוא מקצועי".
