סטף קרי בדרך לעוד סל, מול הספרס הלילה
סטף קרי בדרך לעוד סל, מול הספרס הלילהצילום: רויטרס

קל מהצפוי. סגנית האלופה גולדן סטייט הצליחה לעבור את המשוכה בדמותה של סן אנטוניו בדרך לגמר שלישי ברציפות של ליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA.

הבוקר (שלישי), ניצחה גולדן סטייט את הספרס במשחק הרביעי ברציפות ובתוצאה 115:129, מה שהעלה אותה אל הגמר של הליגה הטובה בעולם ללא קושי רב, גמר שיתקיים בעוד עשרה ימים.

הניצחון הבוקר של הווריירס עשה היסטוריה קטנה, כשמדובר בפעם הראשונה שלהם שהם מעפילים אל גמר ה-NBA, לאחר ניצחונות בכל שלוש הסדרות בדרך לקרב על התואר אותו איבדו בעונה שעברה ליריבתם הצפויה גם השנה - קליבלנד קאבלירס.

סן אנטוניו, ללא קוואי לנארד, טוני פארקר ודייויד לי, לא יכלו ליכולת ההתקפית המשובחת של גולדן, כשכבר לאחר רבע ראשון עמדה התוצאה על 19:33 לזכות הווריירס. אל הפסקת המחצית ירדו שתי הקבוצות כשלוח התוצאות הראה 51:65 לזכות סגנית האלופה, וזו לא נעצרה עד לסיום כשבהמשך קלעה 31 נקודות ברבע השלישי ו-33 ברבע האחרון.

הקלע הבולט במשחק היה איך לא סטף קרי שלהט עם 36 נקודות, אליהן הוסיף 5 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, ויחד איתו בלטו גם קווין דוראנט שקלע 10 מ-13 מהשדה בדרך ל-29 נקודות, ודריימונד גרין שסיים את המשחק עם 16 נקודות, 8 ריבאונדים ו-8 אסיסטים.

עד כמה קל היה דרכה של הווריירס לגמר ה-NBA? אלה רשמו היסטוריה כשניצחו ב-16.3 נקודות בממוצע את המשחקים בדרך לגמר.

כעת, לגולדן סטייט יהיו 10 ימים לנוח לקראת הגמר, ויחכו למנצחת בסדרה המקבילה בין האלופה קליבלנד קאבלירס לבוסטון. המאזן כעת בין השתיים עומד על 1:2 לטובת האלופה המכהנת, שעשויה לפגוש את סגניתה בפעם השלישית ברציפות.