
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן חנך היום (ראשון) עם מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך את כח השיטור העירוני ואת תחנת השיטור העירוני בירושלים.
בטקס השתתפו גם ראש העיר ניר ברקת, מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי וח"כ דודי אמסלם. התחנה הנמצאת ב"בית בזק" היא חלק מתוכנית כוללת של השר לביטחון הפנים לחיזוק ביטחון הבירה.
יחידת השיטור העירוני תטפל בנושאי איכות החיים המטרידים את האזרח בדגש על רעש, אלימות ובריונות כביש, ותהווה מכפיל כוח משמעותי שימקסם את שירותי המשטרה.
היחידה תמנה 50 שוטרים ו- 50 פקחים מהעירייה. במסגרת תכנית השר ארדן לחיזוק ביטחון ירושלים נוספו לעיר כ- 1300 שוטרים נוספים ותקציב חסר תקדים של 1.2 מיליארד ₪ לצד שדרוג שכרם ותנאיהם של השוטרים המשרתים בעיר.
כמו כן, נבנות יחידות משטרה חדשות במזרח העיר ונבנה פרויקט "מבט ירושלים" שמרשת את העיר במצלמות חכמות.
השר ארדן אמר כי "הריבונות שלנו בארץ מתחילה בירושלים. הקמת יחידת השיטור העירוני בעיר תביא לחיזוק הביטחון ואיכות החיים של התושבים''. לדבריו ''כדי לחזק את תושבי ירושלים והמבקרים בה צריכים לקבל את רמת הביטחון האישי הגבוהה ביותר כולל מענה לעבירות איכות חיים''.
