
איאד אל-בזם, דובר משרד הפנים הפלסטיני ברצועת עזה, האחראי על מנגנוני הביטחון, מסר כי "סוכנים" של ישראל הסגירו לאחרונה את עצמם לידי גורמי הביטחון שטיפלו בעניין זה בחשאיות.
בראיון לעיתון הרשמי של חמאס "פלסטין" אמר אל-בזם כי לאחר חיסולו של מאזן אל-פוקהא מבכירי המפקדים בגדודי אל-קסאם ביצעו גורמי הביטחון קמפיין לחשיפת משתפי פעולה עם ישראל במסגרתו נעצרו 45 "סוכנים" ברחבי רצועת עזה.
הוא הזהיר מפני שיטות הפעולה של המודיעין הישראלי. לדבריו ישראל מנסה לגייס סוכנים באמצעות הרשתות החברתיות באינטרנט, בכניסה לישראל דרך מעבר ארז, בעבודה בים ובגבול המזרחי של הרצועה.
בפניה לתושבים ביקש אל-בזם לדווח לגורמי הביטחון על כל מידע על פעילות חשודה העשויה להיות קשורה להעברת מידע לישראל.
מאז הקמת הרשות הפלסטינית ב-1994 גזרו בתי המשפט הפלסטיניים 192 פסקי דין מוות, מהם 20 באיו"ש ו-172 ברצועת עזה. מאז השתלטות חמאס על רצועת עזה בקיץ 2007 נידונו 114 איש למוות על עבירות חמורות.