שקד בנתיב האבות
שקד בנתיב האבותצילום: דוברות

שרת המשפטים איילת שקד (הבית היהודי) סיירה היום (חמישי) בשכונת נתיב האבות שבגוש עציון, ששבעה-עשר מבתיה מיועדים להריסה בשנה הבאה על פי החלטץ בג"ץ.

התושבים תיארו בפני השרה שקד את האבסורד שבהריסת הבתים ודרשו לפתור את הנושא בסוגיית העררים, בכדי להגיע לפתרון מוסכם לכלל הסוגיה. בנוסף דרשו התושבים להגיע להסדר.

"השמוצנקים ביקרו אצלנו אתמול ואפילו הם לא הבינו למה הורסים את זה", אמרו התושבים לשקד, ''מדובר באבסורד גדול כי אין חולק שרוב הבתים יושבים על אדמות מדינה שאין לגביהן שום טענות, ובגלל עתירות פוליטיות של הפלסטינים שבעה עשרה בתים מיועדים להיחרב".

שרת המשפטים שקד אמרה כי "אין ספק כי אנו נמצאים במבוך משפטי. התפקיד שלנו כממשלה הוא לנסות להציל את הבתים שניתן להציל ולדאוג לפתרונות לכלל הבתים והאזרחים".

"אתמול התחילו הצעדים הממשיים לבניית היישוב החלופי למפוני עמונה ועם זאת למדנו מהמקרה ואנו נערכים מספיק זמן מראש על מנת שמקרה כזה לא ישנה ושמשפחות לא יאלצו לדור בפנימיות. כל קיר, כל משקוף וכל דלת בארץ ישראל יקבלו את היחס הראוי והמכובד ואת מלוא תשומת הלב", הבטיחה.

שקד הוסיפה, "נרתום את ראש הממשלה לקידום לוחות הזמנים של ועדות הערר על מנת שתבנה שכונה חדשה, ננסה להציל את הבתים שניתן להציל, זאת לצד לחץ על בניה מאסיבית. על כל בית שיהרס ייבנו פי כמה. בעזרת השיעור הזה יבינו שניפוץ בטון לא ירתיע אותנו".

ראש המועצה האזורית גוש עציון, שלמה נאמן, אמר "בית תחת בית כבר אינו מספק. אנחנו דורשים ליזום הרתעה אפקטיבית כנגד ההשתוללות המשפטית של אויבנו. הם צריכים להבין שעל כל בית שהם מצליחים להרוס לנו ולפגוע בנו הם יקבלו עוד ועוד בתים כעובדות בשטח".

עוד אמר נאמן, "אנחנו פועלים כל הזמן בשיתוף עם תושבי נתיב האבות על מנת להימנע מההרס והחורבן. על כל בית מאוים צריכה להיבנות שכונה מסודרת. מי שמפעיל את נשק המשפט כנגד המפעל הציוני ידע שמשאבות הבטון כבר בדרך ליציקת בתי העם ששב לארצו ולמולדתו".

לבסוף הודה לשקד שבאה לסיור במקום ואמר "אנחנו מחזקים את ידה של שרת המשפטים איילת שקד בעמידתה הנחושה לצד המתיישבים".