אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: יוסי זמיר. פלאש 90

ביטאון ההסתדרות הרפואית בישראל 'רפואה' חושף פרטים אודות מחקר שבוצע במרכז הרפואי לגליל, וממנו עולה כי ברוב גדול של 78 אחוזים מהילדים שהגיעו לטיפול רפואי במרכז התגלו חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה.

על פי הדיווח בשל עלייה במחלות זיהומיות בילדים המגיעים לטיפול מסוריה לישראל מיד עם הגעתם לטיפול רפואי בישראל הם מוחזקים בבידוד עד להגעת תוצאות בדיקות שמבוצעות להם. כמו כן מיד עם הגעתם לישראל הם מקבלים חיסון נגד טטנוס

הנתונים שחושף גיליון 'רפואה' המתמקד בהיבטים שונים של המרכז הרפואי לגליל, מגלים כי 47 ילדים סוריים טופלו במרכז וב-37 מהם, המהווים 78 אחוזים, נמצאו חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.

מדובר ב"שיעור נשאות גבוה ביותר של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה... וזאת בהשוואה לשיעור הנשאות של חיידקים אלו בקרב ילדים ישראליים שאושפזו ביחידת טיפול נמרץ ילדים באותו מרכז רפואי", נקבע בדיווח הביטאון.

הדיווח מסתיים בהמלצה לקיים מחקר מקיף ומעמיק סביב הסוגיה והשלכותיה. זאת מעבר לחשיבות אמצעי ההגנה הננקטים עם הגעתם של הילדים מסוריה, אמצעי הגנה הכוללים כאמור בידוד מגע עד להשלמת הבדיקות שמבוצעות להם.