נתניהו בפגישה עם ראש ממשלת הודו. יחסים קרובים
נתניהו בפגישה עם ראש ממשלת הודו. יחסים קרוביםצילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

ראש ממשלת הודו, נארנדה מודי, יגיע לישראל בעוד כמה שבועות, ומסרב להגיע במהלך ביקורו לרמאללה ולהיפגש עם ההנהגה הפלסטינית.

הסירוב בולט על רקע העובדה שמרבית ראשי המדינות המגיעים לבקר בישראל, עורכים גם פגישות ברשות הפלסטינית, בין היתר כדי ליצור "איזון".

נציין כי מספר בכירים מהודו שהגיעו לישראל לאחרונה הגיעו גם לרמאללה, ואבו מאזן עצמו ביקר בהודו באחרונה - אבל גורמים בכירים בממשל ההודי יודעים לספר שהזמנה להגיע אל הפלסטינים זכתה לסירוב מצד ראש הממשלה מודי.

מודי הוא ראש הממשלה ההודי הראשון בהיסטוריה שיבקר בישראל - וזאת לציון מלאת 25 שנים לתחילת היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. הודו לא עמדה תמיד לצד ישראל, אבל בתקופת כהונתו של ראש הממשלה הנוכחי היא עושה זאת באופן די עקבי.

שגרירות הודו בישראל הבהירה כי טרם נקבעו כל פרטי הביקור - אבל חשוב לציין שמספר משלחות דיפלומטיות מטעם ההודים כבר ביקרו כאן כדי להכין לפרטי פרטים את הביקור שיימשך שלושה ימים.

פגישת נתניהו ומודי בשנת 2014

ראש הממשלה ההודי אמור להיפגש כאן עם נתניהו ועם הנשיא ריבלין, לקיים מפגש עם ישראלים ממוצא הודי ולקדם שיתופי פעולה בתחומי החקלאות והטכנולוגיה.

עד כה, היחסים בין הודו לרשות הפלסטינית היו תקינים ואף יותר מכך. מודי גם לא מסתיר את דעתו כי הוא מעוניין בהקמת מדינה פלסטינית, אך תוך פשרות אל מול ישראל.

בפורומים הבינלאומיים הוא נחשב לתומך ישראל מובהק, חרף ביקורת מצד חלק מהמערכת הפוליטית בארצו.

גורם מדיני אמר כי "מדובר בביקור הנוגע רק לישראל וליחסים עימה, ולכן די ברור מדוע מעדיף ראש הממשלה ההודי לפסוח הפעם על הרשות הפלסטינית".