איש ההתיישבות עמישב מלט הוא פעיל ימין מוכר, העוסק בהקמת גבעות ובתים ברחבי יהודה ושומרון.
לפני מספר חודשים קיבל מלט שיחת איומים מפי איש שב"כ, רכז שטח חדש שניסה לדובב אותו. בשלב מסוים של השיחה ביקש אותו איש שב"כ לאיים על מלט.
כבר בפתח השיחה הבהיר מלט לאיש השב"כ שאין לו כל רצון לשוחח אתו, וכי הוא ואנשי השב"כ הם לא חברים.
"אם הייתם מפסיקים לפגוע בארץ ישראל ועושים את העבודה שלכם אהלן וסהלן הבית שלי היה פתוח בפניכם. ברגע שאתם מתעלקים על הגבעה זה שם אתכם בקטגוריה אחרת, אתה יודע שכל הפעילות שלי זה ארץ ישראל בצורה חיובית", אמר מלט לאותו איש שב"כ שהמשיך בשיחה וניסה לבדל את עצמו מחבריו בשב"כ.
איש השב"כ ניסה ליצור שיחה עם מלט, אך זה הבהיר שוב ושוב שהוא פועל לארץ ישראל בצורה חיובית, וזאת חרף ניסיונות של איש השב"כ לתחקר את מלט האם הוא תומך באנשים שמיידים אבנים לעבר ערבים.
מלט הבהיר לאיש השב"כ שאם אלו מקורות המודיעין של השב"כ אזי המצב בעייתי, מאחר שכולם יודעים שהוא מתעסק בחקלאות ובאהבת הארץ.
מלט קבל נגד צווי ההרחקה שבעבר קיבל וצווים מנהליים שרבים מחבריו קיבלו והבהיר לאיש השב"כ שאין לו שום כוונה לשתף פעולה, כל עוד השב"כ לא ממלא את יעודו. "אם אתם מפריע לכם עניין ארץ ישראל תקפצו לי", אמר מלט לאיש השב"כ והבהיר כי ימשיך לעסוק בהקמת גבעות והתיישבות.
במהלך השיחה נשמע מלט מתחקר את איש השב"כ אם הוא בעד ציונות ולאחר שאיש השב"כ הבהיר שכן, שאל מלט מדוע מפנים שוב ושוב את גאולת ציון.
בסיום השיחה, חזר מלט על כך שהוא מתעסק רק בפעילות חוקית ואינו תומך בפעילות חיובית למען הארץ. "אם יש לכם מידע שמישהו עושה משהו לא חוקי תעשו מה שאתם צריכים לעשות", הסביר מלט, אך איש השב"כ שוב ושוב ניסה להציגו כמי שאחראי לכל מה שמתרחש במאחז.
מלט הבהיר מצידו כי כמו שראש עיריית ירושלים לא אחראי לכל עבירה שמתבצעת בעיר כך גם הוא אינו אחראי לכל פעולה שעושים בודדים. מלט קבל על כך שדווקא הוא כגורם ממתן הורחק מהגבעה, מה שהיווה לטענתו התנהלות לא חכמה של השב"כ.
עוד ציין מלט את הפרובוקציה שעשתה המשטרה כאשר הכניסה בכוונה לגבעה ערבים תוך מטרה להביא לעימות. גם בסיום השיחה הבהיר מלט שהוא עוסק רק בפעילות חיובית לארץ ישראל אך איש השב"כ המשיך להבהיר כי מבחינתו השב"כ יעסוק גם במי שמפר צווים ובונה גבעות. באותו שלב מלט הזכיר לאיש השב"כ שגם מושבות וערים בארץ ישראל בתקופת המנדט קמו "בניגוד לחוק", וזה לא אמור להיות תחום העיסוק של השב"כ.
עו"ד איתמר בן גביר מסר בתגובה, "השיחה משקפת את דפוס הפעולה של שירות הביטחון הכללי שבעבר עסק במקרים של רצח ופשע חמור והיום חלק מאנשיו הפכו להיות פוליטיקאים שפועלים ומאיימים נגד מתיישבים שעסוקים בהקמת גבעות, לא לשם כך הוקם השב"כ והגיע הזמן שהדרג המדיני יבהיר לשב"כ כי מדובר בחציית קווים אדומים".